Mam lękowy styl przywiązania. Jak sobie radzić z rozstaniami? Są dla mnie wyjątkowo trudne. Boję się samotności. Co jak nie znajdę nikogo innego i do końca życia będę sam? Wątpię że ktoś kto nie ma podobnych rozterek zrozumie. Jestem pod opieką psychologa ale to średnio pomaga
@mirko_anonim: To że wiesz jaki masz styl przywiązania to już duży krok do przodu :) Rozstania nigdy nie są łatwe i proste - nie sądzę żeby ktokolwiek kto na poważnie bierze swój związek był w stanie to bezboleśnie zakończyć, a myśli o tym co będzie dalej są nieuniknione. Na twoim miejsu zaczęłabym od tego, dlaczego boisz się samotności. Jeśli czujesz że sam nie umiesz funkcjonować to trzeba najpierw sobie głowę
@mirko_anonim: stanąłeś w prawdzie przed sobą, to już bardzo dużo. Może pomyśl w ten sposób, czy aby na pewno bycie samemu to najgorsza rzecz jaka się może przytrafic. Jak sobie to już wyobrazisz i oswoisz się z tym, to może przestanie Cię to przerażać. Nie chodzi o to, żeby w związku z tym pozostać biernym w życiu, ale pogodzić się z tym, na co w danym momenci nie mamy wpływu
@mirko_anonim jesteś pod opieką psychologa, psychoterapeuty czy psychiatry? To duża różnica.
Co do lękowego stylu przywiązania to jest to praca na lata z pomocą psychoterapeuty, psychiatry i Twoją praca codzienna poza gabinetem specjalisty. Z lękowym stylem dobrze pracować biorąc leki od psychiatry by reakcje lękowo-emocjonalne były mniej reaktywne i obezwładniające, a z psychoterapeutą powinniście wypracować sposoby jak powinieneś się zachowywać gdy łapie Cię lęk w relacji związany z odrzuceniem itp. Poćwiczyć
#zwiazki #psychologia #depresja #niebieskiepaski
Mam lękowy styl przywiązania. Jak sobie radzić z rozstaniami? Są dla mnie wyjątkowo trudne. Boję się samotności. Co jak nie znajdę nikogo innego i do końca życia będę sam? Wątpię że ktoś kto nie ma podobnych rozterek zrozumie. Jestem pod opieką psychologa ale to średnio pomaga
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Co do lękowego stylu przywiązania to jest to praca na lata z pomocą psychoterapeuty, psychiatry i Twoją praca codzienna poza gabinetem specjalisty. Z lękowym stylem dobrze pracować biorąc leki od psychiatry by reakcje lękowo-emocjonalne były mniej reaktywne i obezwładniające, a z psychoterapeutą powinniście wypracować sposoby jak powinieneś się zachowywać gdy łapie Cię lęk w relacji związany z odrzuceniem itp. Poćwiczyć