Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zaczynam podejrzewać że jestem debilem. Mam problemy z nauką, pamięcią i koncentracją, wydaje mi się że pomimo tego że nigdy nie przykładałem się do nauki to było mi łatwiej coś zapamiętać/ zrozumieć. Teraz mam problem nauczyć się kilku zdań na pamięć. Czy można jakoś się zbadać czy wszystko jest ze mna w porządku? Mam 30 lat i w miarę dobrą prace ale chciałem zrobić sobie studia zaocznie żeby otworzyć przed sobą nowe możliwości a aktualnie to dla mnie męczarnia i niczego się nie nauczyłem. Nawet jak poświęce na coś dwa tygodnie i uda mi sie nauczyć na zaliczenie to po kilku dniach nic nie pamietam.
#nauka #zdrowie #pytanie #pytaniedoeksperta #problem #naukajezykow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim byl niedawno taki gosc, ktory pytal o to samo na anonimie. Poszukaj sobie odpowiedzi, ktore tam dostal. Natomiast moze byc tez tak, ze nie umiesz sie uczyc - nie robisz notatek, nie powtarzasz, itd. Albo masz przyslowiowy brain rot od nadmiaru bodzcow i dopaminy ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przechodziłeś Covid, objawowo lub bezobjawowo? Takie problemy neurologiczne to symptomy long-covid. Niestety, każde przechorowanie zwiększa ryzyko wystąpienia demencji przed 50 rokiem życia o około 6%.
  • Odpowiedz