Wpis z mikrobloga

#linux mam pytanie czy ktos za drobna oplata jest w stanie mi pomoc w odpaleniu plynnie commandos 1 na lubutu? gra sie odpala ale gdy ruszam myszka to sie jednostki nie ruszaja i myszka tez tak dziala jak by chciala a nie mogla, hirki 3 chodza normalnie, z gry thx
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kawasoo: Najnowsza wersja wine-ge to 8-26 nie wiem, czy taką da się pobrać w twojej wersji lutrisa. Jak klikniesz na wine, to powinno być opcja zarządzaj wersjami (ikona bok koła zębatego).
W opcjach gry możesz też wybrać dgvoodoo2, tak jak sugeruje Lutris.
Celeron 847 2x1.1GHz to stary procek ze starą kartą graficzną, trudno powiedzieć jak to się przekłada na translację w Wine.
  • Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: nic nie dziala, do tego nawet do windowsa nie moge wrocic bo nie wiem jak zrobic iso na pewndrive bo to za trudne xD zadne z poradnikow nie sa przydatne, nie wiem co mam robic :D lubuntu dziala swietnie jako przegladarka ale do gier to chyba na tym sprzecie nie podzialam
  • Odpowiedz
@kawasoo: Bardzo dużo zależy od tego, skąd masz grę, co to jest za wydanie, wersja. Mi się po 10 latach na linuksie nie chce pier**lić z czystym wine, wole zautomatyzowany Lutris, który doinstaluje wszystko co potrzeba i porobi prefixy etc itd... jedyne co będziesz miał do roboty to wskazać exe do instalacji i zależnie od efektów, albo jechać na VKD3D albo na dgvoodoo. I to jest tylko tyle.

https://archive.org/details/commandos-antologia-pl ...
  • Odpowiedz