Wpis z mikrobloga

#linux mam pytanie czy ktos za drobna oplata jest w stanie mi pomoc w odpaleniu plynnie commandos 1 na lubutu? gra sie odpala ale gdy ruszam myszka to sie jednostki nie ruszaja i myszka tez tak dziala jak by chciala a nie mogla, hirki 3 chodza normalnie, z gry thx
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kidi1: no ale tu sprzet jest sredni celeron 2x 1,1 ghz chyba i lubuntu podobno to taki okrojony jest mega wiec dlatego go zabralem, ale hirosy dzialaja wiec myslalem ze commandos 1 tez powinien
  • Odpowiedz
  • 0
@vries: dzieki za odp, korzystam wlasnie z lutrisa i wine w wersji 8-4 i probowalem wszystkich ustawien i nic to nie dalo, dlatego moze inna wersja wine albo lutris by cos pomogla ale musze miec pomoc bo sam tego nie potrafie zainstalowac
  • Odpowiedz
@kidi1: no ale tu sprzet jest sredni celeron 2x 1,1 ghz chyba i lubuntu podobno to taki okrojony jest mega wiec dlatego go zabralem, ale hirosy dzialaja wiec myslalem ze commandos 1 tez powinien

@kawasoo: Wiesz jak działają prefixy w wine? Ustawiłeś osobny prefix dla commandowsów?

zainstaluj w systemie winetricks i przez winetricks
  • Odpowiedz
  • 0
@vries: chyba ze wiesz jak sie pobiera sterowniki do chipsetu dla ubuntu to moze po prostu brakuje mu sterownikow i dlatego zacina, ale dziwne ze heroes dziala poprawnie;/
  • Odpowiedz
@kawasoo: Poszukanie odpowiedzi na Reddit czy pucowanie się w numerów karty kredytowej?
Mentalny goy zawsze wybierze rozwiązywanie problemów numerem karty kredytowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: nie znam sie na reddit ani na ubuntu, prosciej mi jest za pomoc zaplacic po prostu, nie znam sie na takich tematach a jak sie czlowiek nie zna to musi placic, proste
  • Odpowiedz
@Kryspin013: hej wykonalem to wszystko ale niestety bez zmian, moze brakuje mu sterownikow do chipsetu ze laduje te gre? bo nawet w menu myszka ma pingi 200

@kawasoo: Nie wiem czy to kwestia setupu, ale u mnie działa z filmikami do momentu odpalenia misji - wtedy gra się minimalizuje i nie da się jej odminimalizować. Natomiast jak odpalę grę na wirtualnym pulpicie wine to działa bez problemu.
Kryspin013 - >@Kryspin013: hej wykonalem to wszystko ale niestety bez zmian, moze bra...

źródło: Screenshot_2025-01-27_22-00-19

Pobierz
  • Odpowiedz