@Afrobiker: to nie koledzy. To ściemniacze, którzy swoje obowiązki przerzucają na innych (niepalących). Mają w dvpie, że ktoś musi pracować w czasie, gdy oni siedzą na palarni. Mam to szczęście, że pracuję w normalnej firmie i przełożeni widzą jak kto pracuje. Zarabiam 20% więcej niż palacze zatrudnieni na tym samym stanowisku, co ja.
@Kramarz: próbowałem kiedyś tak robić, ale takie smetłanie się i chownie po kątach powoduje że czas się dłuży. Ja sobie robię spokojnie, swoim tempem i 8 godzin zlatuje nie wiadomo kiedy. I zarabiam 20% więcej niż palący ściemniacze na tym samym stanowisku, co ja.
@Jefrjeitor: ale to chyba nie jest zależne od tego, że nie robisz sobie przerw tylko od tego, że jesteś bardziej produktywny? Jakby ktoś palił co 10 minut, a robił tyle roboty co ty to czemu miałby tyle samo nie zarobić?
@Jefrjeitor są różne prace i w wielu pracach umysłowych palenie nie ma aż takiego wpływu na produktywność. Szczególnie że paląc można dalej rozmawiać przez telefon czy odpisywać na maila.
@Jefrjeitor: @Afrobiker ale wiecie ze mozna sie przejść z palącymi sie przewietrzyć?
Plus dodatkowo akurat wyjście "na fajka" powoduje zacieśnianie więzi i np. jak kieras pali z mirkiem to mimo że ty z----------z to może zarzutować to że mirek kierasa szlugasem poczęstował, a ciebie to nawet nie widać ( ͡°͜ʖ͡°)
@Afrobiker: miałem kiedyś podobnie jak sobie dorabiałem w wakacje na "układaniu kabli światłowodowych" czyli zwykłym kopaniu rowów w 30 stopniowym upale I oni co chwilę papieros, więc i ja stoję i czekam A oni do mnie Czemu ja nie pracuje A ja na to że robię sobie przerwę tak jak wy A oni że Ale my palimy A ja nie.. Sorry palenie jest obowiązkowe więc mam przerwę razem z wami
@ButtHurtAlert: Zacieśnianie więzi to jedno. Na fajku zawsze człowiek dowiadywał się rzeczy w zasadzie kluczowych dla mnie/mojego stanowiska. Oczywiście plotki kawały i gadka o dupie maryny to swoją drogą. Ale na fajku nieraz udało mi się więcej rzeczy załatwić niż pisząc 50 mail.
Mój kumpel Wacuś, lat około 14. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Wacuś ma raka, jesteśmy umówieni za 8 dni na uśpienie go... Przykro mi go i będę za nim tęsknił. Aż mi ciśnienie poszło... #koty #pokazkota #kumpel
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
źródło: temp_file5841303169548724691
PobierzMam to szczęście, że pracuję w normalnej firmie i przełożeni widzą jak kto pracuje. Zarabiam 20% więcej niż palacze zatrudnieni na tym samym stanowisku, co ja.
Tymczasem my w korpo możesz wychodzić kiedy chcesz. Czy palisz czy nie palisz.
Komentarz usunięty przez moderatora
Plus dodatkowo akurat wyjście "na fajka" powoduje zacieśnianie więzi i np. jak kieras pali z mirkiem to mimo że ty z----------z to może zarzutować to że mirek kierasa szlugasem poczęstował, a ciebie to nawet nie widać ( ͡° ͜ʖ ͡°)