Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: nagraj się jak robisz te ćwiczenia i porównaj sobie z nagraniami trenerów na YouTube. Zobacz gdzie robisz błędy i popraw technikę. Albo weź PT na kilka sesji aby nauczył Cię poprawnej techniki, albo zapytaj kogoś na siłowni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kiedyś usłyszałem/przeczytałem, że trzeba sobie wyobrazić jakbyś chciał kogoś od siebie odepchnąć - od tamtej pory zawsze wyobrażam sobie na ławce po zajęciu pozycji że chce to zrobić i robię to powoli żeby skupić się na pracy mięśni :)
  • Odpowiedz
@Racuch13: Wlasnie mialem pisac ta porade. Duzo osob robi klate przy pomocy miesni barkow, ale jak wyobrazisz sobie ze masz odepchnac cos od siebie, to sie ustawia cialo inaczej.
Ja staram sie takze robic tak, aby dlonie byly mniej wiecej na wysokosci mostka, lokcie nie jak najszerzej, ale dosc blisko ciala (nadal komforotwa pozycja). Powidzmy pod katem 30-45 stopni do korpusu. A duzo nowicjuszy robi 90 stopni i jada xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ty, ambitny-detektyw-62... ale wiesz, że zaciskanie mięśni przedramion powoduje większą aktywację każdych kolejnych w całym łańcuchu kinematycznym?
Co do OPa, no to musisz mieć problemy z techniką, bo nie powinno boleć przy ćwiczeniu, a przynajmniej nie w takim ogólnym rozumieniu
  • Odpowiedz