✨️ Obserwuj #mirkoanonim Wyjaśni mi ktoś, skąd ten ból 4. liter w związku z naszą sytuacją demograficzną? Mamy 3. dekadę XXI wieku; decyzja o posiadaniu dzieci jest indywidualną sprawą każdego człowieka. Kiedy byłem niedojrzałym dzieciakiem w gimnazjum to też uważałem, że można ludzi zmuszać do posiadania dzieci; nakładać na nich dodatkowe podatki, bykowe itd. - ale dorosłem i zrozumiałem, że to jest podejście ludzi z niskim IQ, bądź też takich, którzy patrzą na świat w chory sposób. Każdy ma prawo żyć po swojemu i nikt nikogo nie powinien nawet nie tyle zmuszać, co chociażby zachęcać do posiadania dzieci - zachęcajmy ludzi do życia po swojemu i tyle.
Sam postawiłem na indywidualizm, zamiast brania ślubu, robienia g0wniaków i siedzenia w pieluchach. Obecnie jestem tuż przed 30stką, robię doktorat, co roku jeżdżę ze znajomym w coraz to wyższe pasma górskie w celu zaliczenia nowych szczytów(przymierzam się na Mont Blanc :D) i mam super, high-class dziewczynę, z którą spotykam się 2x w tygodniu za pieniądze przy niezłym alko. No i mam też rodzinkę, którą wspieram w różny sposób.
"Nie myślisz o starości!?" - odkładam regularnie pieniądze i inwestuję w swoje zdrowie. Córka, która może wyrosnąć na rad-femkę "kill all men!11", albo syn, który może wyrosnąć na przegrywa, to żadne rozwiązanie, żadna inwestycja i żadna przyjemność.
@mirko_anonim: myślę, że te rozsądniejsze głosy martwiące się o niski przyrost po prostu patrzą na sytuację pod kątem gospodarczym. Nasz system działa tak, że osoby w wieku reproduktywmym "utrzymują" osoby starsze. Im większa dysproporcja na korzyść starszych, tym ciężej się będzie nam wszystkim żyło - ciężej będzie znaleźć potrzebne usługi, produkty będą droższe, bo będzie mniej producentów, dostawców itd. względem zapotrzebowania. Cały nasz system opiera się na pracy, więc można
✨️ Autor wpisu (OP): @thorgoth: @pomywacz: @RobertPPK: Ale ja doskonale rozumiem wpływ b.niskiej dzietności na sytuację w kraju. Jakby... co mnie obchodzi społeczeństwo? Żyję dla siebie, a nie dla społeczeństwa, czy urzędników unijnych. Jak się ma mieszkanie, pieniądze i perspektywy to implikacji b.niskiej dzietności aż tak się nie odczuje. To społeczeństwo i tak jest żałosne, lib-lewicowe i rozpada się na naszych oczach na własne życzenie,
Wyjaśni mi ktoś, skąd ten ból 4. liter w związku z naszą sytuacją demograficzną? Mamy 3. dekadę XXI wieku; decyzja o posiadaniu dzieci jest indywidualną sprawą każdego człowieka. Kiedy byłem niedojrzałym dzieciakiem w gimnazjum to też uważałem, że można ludzi zmuszać do posiadania dzieci; nakładać na nich dodatkowe podatki, bykowe itd. - ale dorosłem i zrozumiałem, że to jest podejście ludzi z niskim IQ, bądź też takich, którzy patrzą na świat w chory sposób. Każdy ma prawo żyć po swojemu i nikt nikogo nie powinien nawet nie tyle zmuszać, co chociażby zachęcać do posiadania dzieci - zachęcajmy ludzi do życia po swojemu i tyle.
Sam postawiłem na indywidualizm, zamiast brania ślubu, robienia g0wniaków i siedzenia w pieluchach. Obecnie jestem tuż przed 30stką, robię doktorat, co roku jeżdżę ze znajomym w coraz to wyższe pasma górskie w celu zaliczenia nowych szczytów(przymierzam się na Mont Blanc :D) i mam super, high-class dziewczynę, z którą spotykam się 2x w tygodniu za pieniądze przy niezłym alko. No i mam też rodzinkę, którą wspieram w różny sposób.
"Nie myślisz o starości!?" - odkładam regularnie pieniądze i inwestuję w swoje zdrowie. Córka, która może wyrosnąć na rad-femkę "kill all men!11", albo syn, który może wyrosnąć na przegrywa, to żadne rozwiązanie, żadna inwestycja i żadna przyjemność.
#polska #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #tinder #demografia #dzieci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
I rachunek.
@mirko_anonim: Chodzi tylko i wyłącznie o bicie piany.
Tu przestałem czytać, bo w ciąż nim jesteś.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@lobuz_ mam nadzieje jednak nie dozyc 500 lat :)
Jeśli to nie trolling, to żadna terapia już nie jest tutaj w stanie pomóc.