Wpis z mikrobloga

Jakiś typ wrzucił tiktoka jak używa specjalnych taczek do wożenia kostki brukowej dzięki czemu robota idzie szybciej a do tego się tak nie męczy i stary dziad z pokolenia które zostało nauczone PRAWDZIWEJ PRACY poczuł się urażony takimi fanaberiami, bo kto by widział ułatwiać sobie robotę

Kultura pracy w Polsce, masz z---------ć dla samego z-------------a XD
Reszta w komentarzach

#januszex #kolchoz #pracbaza
zydzpasji - Jakiś typ wrzucił tiktoka jak używa specjalnych taczek do wożenia kostki ...

źródło: temp_file2598325039982141223

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zyd_z_pasji: Robiłem z takimi w NO pare lat temu. Za----ol dla samego za---olu. Wielkie krezusy jak obcą walute zobaczyli, a w Polsce kręgosłupy leczyli i robili pod siebie.
Widziałem mądraków, co np. siatki zbrojeniowe ręcznie wciągali 5-6m do góry na pasach/sznurach (nie były super ciężkie, ale troche tego było). Obok stała jakaś zwyżka, żaden nawet nie chciał słyszeć, żeby jej użyć. Ludzie przechodzą tylko obok i kiwają głowami.
Jakież było
  • Odpowiedz
@Stefan_ciastko: Ja sobie kiedyś latem dorabiałem na budowie to mi powiedzieli, że cokolwiek bym nie robił, żebym nie siedział na ziemi. Nie ważne, że akurat robię coś przy ziemi, mam nie siedzieć. Kucać ok, ale nie siedzieć. Chodzi kierownik jakiś i nienawidzi jak ktoś siedzi i od razu oskarża, że dana osoba nie pracuje.
  • Odpowiedz
Kultura pracy w Polsce, masz z---------ć dla samego z-------------a XD

I to u nas dotyczy nie tylko pracowników fizycznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja sobie kiedyś latem dorabiałem na budowie to mi powiedzieli, że cokolwiek bym nie robił, żebym nie siedział na ziemi. Nie ważne, że akurat robię coś przy ziemi, mam nie siedzieć. Kucać ok, ale nie siedzieć. Chodzi kierownik jakiś i nienawidzi jak ktoś siedzi i od razu oskarża, że dana osoba nie pracuje

@lycaon_pictus: takie podejście jeszcze jako-tako się broni i z tym też sie spotkałem, siedzenie nawet podczas robienia
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: Dziadek pracował 10 razy ciężej, więc jest pewnie 10 razy bogatszy od młodego. A nie, czekaj xD Stary się dorobił, ale nie pieniędzy, a problemów zdrowotnych.
  • Odpowiedz
  • 41
@zyd_z_pasji temu staremu petowi to bym w łeb w-----ł, 4 sezony przy kostce brukowej, kolana mi dopiero po 2 latach zaczęły normalnie funkcjonować tak samo z plecami, oni mądrzy, im się podnosiło rajki kostki i układali a ty pomocniku j-----ś
  • Odpowiedz