Wpis z mikrobloga

Przecież to jest katastrofa.
I to nie ma znaczenia jaką osobiście masz opinię na posiadanie dzieci.
To co na obrazku spowoduje dramatyczną zapaść struktur państwa we wszystkich dziedzinach i dotknie to każdego.

#antykapitalizm #demografia #nieruchomosci #dzieci
MarksMialRacje - Przecież to jest katastrofa.
I to nie ma znaczenia jaką osobiście ma...

źródło: współczynnik-dzietności-według-województw-w-2023-v0-3uy0nsm4m6ee1

Pobierz
  • 403
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To Trzeba zreformować kraj a nie że 25% wszystkich pracujących to budżetówka...No I piramida finansowa jako ubezpieczenie emerytalne...
Samoistnie rozwiąże się problem dostępności mieszkań to na plus
Oj Oj nie będzie niewolników do pracy u Pana prywaciarza w zakładzie mięsnym - jak mi przykro, chlip chlip
  • Odpowiedz
Katastrofą to należy nazwać namnażanie się ludzi przez astatnie stulecie. Na szczęście następuje redukcja, a na nieszczęście redukcji brakuje w Azji i Afryce.
  • Odpowiedz
@Marks_Mial_Racje potrzebujemy więcej postów podważających sens małżeństwa, obrażających kobiety karmiące piersią i przedstawianie dzieci jako najgorszego co w życiu może się przydarzyć

@kujukuju: ja już od dawna uważam, że zwroty madka czy też p0lka nie wzięły się same z siebie, bardziej pasuje do ich źródła powstania wroga Polsce agentura plus banda pożytecznych idiotów niż jakaś wersja z zebraniem się frustratów. Analogicznie papaje czy te małpy co niby mają przedstawiać
  • Odpowiedz
@Marks_Mial_Racje: A mnie w szkole uczyli, że jest przeludnienie planety, a niedawno czytałem, że i tak wszystkich nas zastąpi AI :D

A tak na poważnie - spróbuj zapisać gówniaka do przedszkola albo endoktrynologa, to zobaczysz, czy to jest tragedia, czy jednak nie.
  • Odpowiedz
Region funkcjonalnie martwy, młodzież ucieka do Trójmiasta, Warszawy i za granicę, zero przemysłu i rynku pracy, bardzo słaba stolica.

@PfefferWerfer: jeszcze tylko dodać kosmiczne ceny wynajmu lub samych mieszkań i opisałeś Lublin. Mieszkania tutaj w stosunku do średniej lokalnej pensji są prawie najdroższe w całej Polsce, jest to dosłownie poziom Warszawy xD
  • Odpowiedz
przecież to zawsze było zadupie i peryferia,

Tak, przez politykę PRL który olał integrację ziem odzyskanych (Szczecin do dziś nie ma dobrego połączenia w kierunku Warszawy).

nie wiem czego oczekiwałeś

Nie
  • Odpowiedz
@Marks_Mial_Racje: Ekosystem się załamie, i bardzo dobrze, bo niewolnicze systemy podatkowo-społeczne nie powinny istnieć.

Dlaczego? Bo niewolnicy z reguły nie wiedzą, że są niewolnikami, i jako społeczność nie mogą w naturalny sposób przejść do etapu kreatywnego, wolnego człowieka.

Ludzie się nie rozmnażają, bo nie stać ich na dzieci, a żyją w totalnie nieprzyjaznym
  • Odpowiedz
Chciałbym tylko przytoczyć, że są osoby, które lubią przywoływać argument, że w biednych społeczeństwach wskaźnik urodzeń jest wysoki tak jakby jest tutaj ktokolwiek kto chciałby, żyć w biednym społeczeństwie. Jako argument można przytoczyć fakt, CEO Gravity Payments podniósł pensje swoich pracowników do minimum 70 tys. USD, co spowodowało w firmie baby boom. To pokazuje, że gdy ludzie zarabiają więcej i nie muszą martwić się o przyszłość to chętniej decydują się na dzieci.
  • Odpowiedz
@MCbT_00: bo porsche kosztuje i nie stać ich na dziecko.

A odnośnie podróży: z jednym dzieckiem też jesteś w stanie podróżować,

@MCbT_00: widać, że nie masz dzieci i nie próbuj innym doradzać bo nic nie wiesz i myślisz jak typ co nie ma dzieci.
Wynajmujesz apartament i nianię, jakie to proste. Tak to nie działa i nie wyobrażam sobie takiego scenariusza. Widzisz sporo ludzi co ma dzieci nie
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: a Ty nie doceniasz, wystarczyłoby z 1% budżetu na 800+ przeznaczyć na hajs dla influencerow promujących macierzynstwo, efekt na bank lepszy niż program pochłaniający miliardy xD
  • Odpowiedz