Aktywne Wpisy

saintie +18

mirko_anonim +1
✨️ Jak podjąć decyzję o przyszłości zawodowej? Ⓘ
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe

Jestem z różową parę miesięcy i chcę kupić mieszkanie, tylko taki jest problem, że ona swoją firmę prowadzi u siebie w mieście, a ja mam pracę w swoim mieście. Odległość między naszymi miastami wynosi niespełna 20km.
Już od dawna zbierałem się przed poznaniem różowej aby kupić mieszkanie u siebie w mieście. Oboje mamy auta i mieszkamy na ten moment oddzielnie ze swoimi rodzicami.
Co radzicie w tej sytuacji? Kupić u siebie tak jak zaplanowałem już dawno temu? Dopiero zaczynamy tak naprawdę związek.
#zwiazki #pracbaza #kiciopyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Typie, znasz kobietę krótko i chcesz dla jej wygody przemeblować swoje życie.
Byłem w takiej sytuacji i ci powiem z doświadczenia:
Umiesz liczyć, to licz
źródło: 1000013376
PobierzJa tak chciałam zrobić, porzucić pomysł własnego mieszkania nawet tracąc zadatek na jej korzyść, zamieszkania w domu który odziedziczyła. Związek się rozpadł w momencie rozmów z deweloperem o odstąpieniu i szczęście w nieszczęściu.
a jak się ułoży to zawsze możesz wynająć czy sprzedać czy ona może do ciebie się wprowadzić a swoje sprzedać.. no możliwości wiele później.
a tu masz palenie za sobą mostu, nie kupujesz bo będzie mieszkał z różową.. nie ma takich rzeczy. jak widzisz wszyscy ci to piszą, też miałem plany że będziemy wspólnie mieszkać i