Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem z różową parę miesięcy i chcę kupić mieszkanie, tylko taki jest problem, że ona swoją firmę prowadzi u siebie w mieście, a ja mam pracę w swoim mieście. Odległość między naszymi miastami wynosi niespełna 20km.

Już od dawna zbierałem się przed poznaniem różowej aby kupić mieszkanie u siebie w mieście. Oboje mamy auta i mieszkamy na ten moment oddzielnie ze swoimi rodzicami.

Co radzicie w tej sytuacji? Kupić u siebie tak jak zaplanowałem już dawno temu? Dopiero zaczynamy tak naprawdę związek.

#zwiazki #pracbaza #kiciopyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

20km to nie duża odległość jak macie auta oboje. Kupuj i się nie przejmuj. Jeśli się zdarzy że się rozstaniecie zostaniesz bez mieszkania, w-------y, że nie kupiłeś.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim @jackpie
Ja tak chciałam zrobić, porzucić pomysł własnego mieszkania nawet tracąc zadatek na jej korzyść, zamieszkania w domu który odziedziczyła. Związek się rozpadł w momencie rozmów z deweloperem o odstąpieniu i szczęście w nieszczęściu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: swoje mieszkanie kupuj tak jak planowałeś. Związki z reguły się rozpadają dość szybko.
a jak się ułoży to zawsze możesz wynająć czy sprzedać czy ona może do ciebie się wprowadzić a swoje sprzedać.. no możliwości wiele później.
a tu masz palenie za sobą mostu, nie kupujesz bo będzie mieszkał z różową.. nie ma takich rzeczy. jak widzisz wszyscy ci to piszą, też miałem plany że będziemy wspólnie mieszkać i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wstrzymajcie się jeszcze, to zbyt świeży związek, żeby kupować pod niego mieszkanie. Wynajmijcie coś, pomieszkajcie razem, a dopiero jak już będziecie na poważniejszym etapie i pewni, że chcecie wspólnie iść przez resztę życia, to będziecie ustalać, którą miejscowość wybrać. 20 km to nie tak dużo, a zawsze można też szukać domu gdzieś pomiędzy, zmienić pracę itp., ale ogólnie przy dwóch samochodach i tak małej odległości każda opcja będzie do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jesteście ledwo kilka miesięcy razem więc kupuj jak planowałeś. Ogólnie z kupnem mieszkania to nie jest tak że kupujesz jedno na całe życie. Ludzie często kupują coś sami czy z pomocą rodziców, a później są w związku dłużej i sprzedają to mieszkanie by kupić większe czy dom z partnerem/partnerka już razem. Odległość do waszych miejscowości to nie jakąś wielką jest, więc od biedy mogłaby ona dojeżdżać jakiś czas czas od
  • Odpowiedz