Wpis z mikrobloga

Chcę spróbować białka wołowego, ale z tego co widzę nie ma ani na kfd ani na sfd. Gdzie/jakie polecacie kupić? Ogólnie nie mogę białka WPC/WPI bo mnie po nich brzuch boli. Piłem wegańskie przez jakiś czas ale na razie podziękuję (jem mięso, po prostu tanio było i spróbować chciałem. No i nie ma po nim problemów). Najlepiej właśnie jakaś mała porcja, żeby móc spróbować.

#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@plycin: Znaczy, nie wiem czy tylko laktoza jest tu problemem. Bo mam nietolerancję, ale chodzi mi o to że z tego co rozumiem WPI samo w sobie praktycznie laktozy nie ma (ma tylko bardzo mało).
  • Odpowiedz
@razornfs: i ma konsystencję galarety. Przynajmniej moje miało jak raz próbowałem 10 lat temu. Ogólnie w ogóle przestałem kupować białko lata temu xD
  • Odpowiedz
@Gegenek: w każdym mięsnym znajdziesz białko wołowe najlepszej jakości, a jeżeli interesuje Cię niższa półka to sprawdź w Lidlu, lub dowolnym markecie.
Jak tak dalej pójdzie to ludzie będą się pytać jak trafić do domu. Pozbierać wam te wasze telefony to byście zginęli
  • Odpowiedz
  • 1
@Gegenek też mam nietolerancję i nie mogłem pić normalnego białka. Kupiłem z kfd z tej najwyższej serii bez laktozy i mogę pić b3z żadnych problemów. Pamiętaj też nie pić z zimnym mlekiem, bo to również może być problem
  • Odpowiedz