Aktywne Wpisy

Aniki 0
Ehh, zaczynam swoją przygodę z siłownią i nie wiem, jak się zachować w takich sytuacjach. Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie.
Siedzę sobie na ławeczce, robię ćwiczenie X. Przechodzi obok gość — widać, że staż ma długi, wygląda konkretnie — i zahacza mnie hantlami, nie przeprasza, nic nie mówi. Siada obok i robi to samo ćwiczenie co ja, ale z dużo większym ciężarem, szybko, intensywnie... i się na mnie patrzy.
Nie wiem, czy to
Siedzę sobie na ławeczce, robię ćwiczenie X. Przechodzi obok gość — widać, że staż ma długi, wygląda konkretnie — i zahacza mnie hantlami, nie przeprasza, nic nie mówi. Siada obok i robi to samo ćwiczenie co ja, ale z dużo większym ciężarem, szybko, intensywnie... i się na mnie patrzy.
Nie wiem, czy to

szyderczy_szczur +78
Voyager 1 jest 24 mld km od Ziemi i dalej jest z nim łączność! Sygnał leci ok. 22 godzin
Niesamowite to jest
#technologia #kosmos
Niesamowite to jest
#technologia #kosmos
źródło: u1t5N0
Pobierz

czy można ograniczyć skrypt do nasłuchiwania wprowadzenia konkretnego ciągu znaków z klawiatury (a następnie jego zamiany na inny) tylko do jednego konkretnego programu np tylko notatnika ?
Jak w ogóle taki skrypt by obciążał system?
123;456;789;ale żeby skrypt mi to zamienił na postać taką:
123 TAB TAB 456 TAB TAB 789 ENTER INSERTChodzi o wypełnienie pól w programie przy użyciu skanera kodów 2D - tak w skrócie
Z tego co już zdążyłem się
Jak odczytujesz dane ze skanera?
import keyboard # Biblioteka do wykrywania naciśnięć klawiszy
import pyautogui # Biblioteka do symulowania naciśnięć klawiszy
# Symulowany ciąg znaków, który ma
@roszej: szybki research mówi mi, że jest funkcja keyboard.wait(), która będzie czekać na wciśnięcie klawisza
ispressed() zwraca tylko status czy jest wciśnięte czy nie i zaraz się kończy, to będzie mieliło procesor
A z tym dostarczaniem danych to pytasz czy stwierdzasz?
Bo chodzi o to, że każdy kod będzie praktycznie inny generowany na podstawie wagi produktu i danych wprowadzonych przez użytkownika.
https://www.perplexity.ai/search/using-autohotkey-can-i-interce-8A2b2QNiRayN8Lp.9srSVw
A jeżeli robiłeś coś podobnego to co sądzisz o takich założeniach:
Sprawdzanie danych np co 100ms
Ograniczenie działania tylko do określonego portu USB
Ograniczenie działania tylko do określonego programu
Uruchamianie skryptu przez autostart
Zamiast dzielenia tekstu w skrypcie zmodyfikowanie kodów qr tak aby każdy np średnik odpowiadał jednemu
TLDR
czuję się zobowiązany ci napisać, że udało mi się ogarnąć temat. Pierwsze co, to udało mi się pominąć zamianę średnika na tabulatory. Ciężko znaleźć informacje na ten temat. Najpierw znalazłem amerykańskie oprogramowanie, które umożliwia wstawianie w kody 1D/2D znaków w kodzie ASCII, idąc dalej tym tropem znalazłem zmienną "HEX UTF-8" w moim programie do tworzenia etykiet. Oprogramowanie jednego z wiodących polskich producentów wag z pewnej osady ( ͡° ͜ʖ ͡
źródło: hw
Pobierzźródło: man-gentlemen
Pobierz