Wpis z mikrobloga

Wczoraj pierwszy raz skorzystałem z urządzenia pocztowego francuskiej firmy DPD w Polsce. Otwarcie skrzynki jest krótsze niż w inPoście, wpisujemy tylko kod który przychodzi SMSem. Bez numeru telefonu.Urzadzenia są dużo tańsze od paczkimatow i maszyn Allegro, Orlen Paczki, Poczty Polskie czy DHL.
Które rozwiązanie wygra na polskiej ulicy?

#dpd #przesylki #paczki #,polska
Poludnik20 - Wczoraj pierwszy raz skorzystałem z urządzenia pocztowego francuskiej fi...

źródło: 1000030550

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 81
@Poludnik20 w Orlen paczka też był kiedyś sam kod. I wiesz co? Taki sam numer wygenerowało dwóm osobą do jednej maszyny. Sprawa praktycznie niemożliwa a podobno się zdarzyła.
  • Odpowiedz
otwarcie skrzynki jest krótsze niż w inPoście, wpisujemy tylko kod który przychodzi SMSem.

@Poludnik20: Nie wiem nawet jak można rozpatrywać naciśnięcie jednego przycisku w apce Inpostu do wpisywania jakiegoś kodu fizycznie w paczkomacie DPD w kategorii, że trwa to krócej, ale widzę że codziennie od wykopka dowiem się czegoś nowego XD.
  • Odpowiedz
  • 1
@Szmalu: tam chyba chodziło o to że takie rzeczy do autoryzacji mam na osobnym telefonie który leży tylko w domu. Gdy jest SMS to jest jednorazowy kod, pewnie też z jakimś okresem ważności. A dostęp do apki jest czasem bez autoryzacji liniami papilarnymi czy PINem więc chroni jedynie ogólna autoryzacja dostępu do telefonu. No nie wiem, wolę SMSy. Przedwczoraj odbieralm z paczkomatu InPostu spodnie trekkingowe z Lidla i SMS jest
Poludnik20 - @Szmalu: tam chyba chodziło o to że takie rzeczy do autoryzacji mam na o...

źródło: 1000030500

Pobierz
  • Odpowiedz
@Poludnik20 jak DPD będzie doręczać w takim tempie i cenie jak InPost to będzie miał szansę. Zanim tobie przyjdzie SMS z kodem to ja już będę miał przczke dzień wcześniej w domu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
@slawomirus: w niespełna dobę doszło przez DPD. Szkło hartowane i etui na telefon. To zależy oczywiście też od nadwcy, ale szybko wożą w DPD. Mam też doświadczenie z przenoszeniem numerów do Orange, tam dzieje się to automatycznie i też w ciągu doby jest kurier.
  • Odpowiedz
@Poludnik20 no to może na jakiejś popularnej trasie jesteś. Ja 3 razy zamawiałem do takiego Depedeczkomatu i zawsze było to 2-3 dni. A 300m mam dalej inpostowy i zwykle jest to max 24h
  • Odpowiedz