Wpis z mikrobloga

Wiecie, że jedną z pierwszych piosenek Marien z 2020 roku (Dwa metry do gwiazd) napisał Robert Klatt? Polubił ją tak bardzo, że w 2024 roku wzięła udział w współtworzonej przez niego trasie koncertowej z kolędami po USA razem z takimi nikomu nieznanymi debiutantkami jak Justyna Steczkowska czy Edyta Górniak.
To na pewno nie miało to żadnego wpływu na jego kuzyna Piotra Klatta, który był przewodniczącym jury preselekcyjnego. Na pewno tylko dzięki samej piosence Marien trafiła do top 3 jurorów. (To że zagraniczni fani Eurowizji uznali jej piosenkę za najgorszą w polskich preselekcjach i dali jej 2,2 gwiazdki na 5 znaczy tylko że się nie znają.) A już z całą pewnością nie miało to żadnego wpływu na decyzję Piotra Klatta by osoby z top 3 nie musiały brać udział w przesłuchaniach na żywo, mimo protestów innego jurora Konrada Szczęsnego, który wątpił w wokalne umiejętności Marien.
Jak wiemy Piotr Klatt zawsze głosuje obiektywnie i uczciwie, tak jak rok temu gdy dał 0 punktów Justynie Steczkowskiej i 10 Lunie.
#eurowizja #marien
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nendest: ja nie wiem jakim cudem to do top 3 weszło. Przecież tam 15 osób głosowało chyba w tym jury. Ta piosenka brzmi jak 7 miejsce w preselekcjach do Eurowizji w 2016 roku xd Nie żeby to było jakoś okropne, ale bez szału absolutnie.
  • Odpowiedz
@Nendest: Ano, jej tu w ogóle nie powinno być. Niestety kolesiostwo po raz kolejny. Oby tylko żadnego przekrętu nie zrobili, bo drugiej Blanki nie zdzierżę.
  • Odpowiedz
  • 2
@13czarnychkotow: Blanka miała "sukces", bo zrobiła sobie PR na miesiącach walki z "hejterami", a jej piosenka wpadała w ucho, bo to disco-polo. Lunie już nie udało się tego powtórzyć ze średnią piosenką, więc z pewnością nie zrobi tego Marien z jej gównem.

Konto od dzisiaj, bo to dzisiaj mignęło mi nazwisko "Klatt" w starym komentarzu pod piosenką Marien i poszedł mały research. Od dawna było oczywiste, że ona ma plecy
  • Odpowiedz
@Nendest: @latajacypingwin skąd wiecie, że Marien była na 3 miejscu u jurorow na tym castingu? Ogólnie to mi się wydaje, że to najmocniejsza kandydatka do ostatniego miejsca. Piosenka brzmi jakby była stworzona pod Eurowizje Junior na 2018 rok i w dodatku ma koszmarny refren
  • Odpowiedz
  • 3
@Edenes: Informacje są z wywiadów/liveów jurora Konrada Szczęsnego i z Dziennika Eurowizyjnego. Nie wiadomo, które dokładnie miejsce zajęła Marien, ale była gdzieś w top 3 (razem z Kubą Szmajkowskim i Sarą James). Równie dobrze to mogło być i pierwsze miejsce. Osoby z największym dorobkiem muzycznym (Justyna Steczkowska i Janusz Radek) oraz te z top 3 były zwolnione z przesłuchań na żywo. W dniu przesłuchań Marien nie było nawet w Polsce.
  • Odpowiedz
@Edenes: nie wiadomo na którym miejscu dokładnie, wiadomo tylko, że w TOP3 razem z Sarą James, która się wycofała i Kubą Szmajkowskim, więc w ten sposób byli zwolnieni z przesłuchania wokalnego przed jury. Oprócz nich Steczkowska i Janusz Radek „za zasługi” co też jest lekko nie fair, ale cóż.
  • Odpowiedz