Aktywne Wpisy

kutang__pan +47

źródło: Gl0yO6-XUAAMhsl
Pobierz
TopowyJanusz +96
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y

źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz
Kurde, wszystko się zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy mowa tutaj o (nie wszystkich) Świadkach Jehowy, księżach chodzących po kolędzie, kaznodziejach zarabiających potężne pieniądze ( https://www.youtube.com/watch?v=9LtF34MrsfI ), ludziach (w tym księża) prowadzących kanały na YT itd?
#biblia #bog #jezuschrystus #czasyostateczne #swiadkowiejehowy #katolicyzm #chrzescijanstwo
@n_____S: Nienawiść nie jest dobrym motywatorem. Upominam cię kolejny raz byś odstąpił od takich wpisów, stos kłamstw i oszczerstw narasta, a sprostowań nie widziałem.
Mocne słowa
A nie ma też wspólnoty, która by była wolna od takich osób, więc po co krytykować akurat te?
Ogromna część twoich wpisów to krytykowanie KK, a jako argumentów używasz fragmentów
O ironio, to twoje słowa są mocne. Około połowa twoich wpisów o wierze to atakowanie KK i kłamstwa na jego temat. Nie uważasz, że to słaba proporcja?
Niech każdy czytający sam uzna czy to kłamstwa i oszczerstwa. W tej chwili nie ma zakazu krytyki KK (no, chyba, że na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)), ale w różnych okresach historycznych krytyka Kościoła Rzymskokatolickiego była mocno ograniczana, a osoby, które ją wyrażały, często spotykały się z konsekwencjami.
Napisałeś na przykład o KK:
"tam nawet wierząc w Jezusa Chrystusa, ale popełniając grzech śmiertelny i nie idąc do spowiedzi, idziesz od razu po śmierci do piekła"
"Katolicy rzeczywiście narzucili sobie dodatkowe warunki
"tam nawet wierząc w Jezusa Chrystusa, ale popełniając grzech śmiertelny i nie idąc do spowiedzi, idziesz od razu po śmierci do piekła"
Jest
Czy w tamtym wpisie to wkleiłeś? Czy znalazłeś to na szybko i teraz mówisz, że tym się kierowałeś? Odpowiedź samemu sobie, a nie mi.