Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: co wy macie z tymi zasobami. Typ na UOP jest takim samym zasobem xD trybikiem w maszynie, ktory nic nie znaczy. Ma wiecej obowiazkow a jak trzeba to sie go w-----e z pracy rowniez bez zadnego problemu. Zasob ktory zeby zmienic prace musi czekac 3 mies na wypowiedzeniu xD Ktorego mozna sciagnac zu rlopu i kazac chodzic do biura. Zasob, ktory co pol roku jest oceniany i przecietny zasob
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: paradoksalnie, zasób szczyci się tym, że stosuje formę współpracy na B2B, zrzekając się wszelkich praw uzyskanych w toku wieloletniej transformacji kultury pracowniczej, dając się tym samym eksploatować managementowi analogicznie co stojąca obok zasobu drukarka firmy Hewlett-Packard
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Jak to w końcu jest? Z jednej strony na Wykopie ludzie mają dosyć programistów, którzy się chwalą, że w pracy nie muszą nic robić, a z drugiej strony pojawia się coraz więcej memów o tym, jak management i scrum masterzy nie dają żyć programistom, bo "trzeba dowieźć sprint".

Nie wiem, czy ktoś to zauważył, ale ta retoryka trochę się nie spina. Jeszcze chwila, a ktoś wpadnie na oszałamiające odkrycie,
  • Odpowiedz
@Mistrszzz: ale UoPiarz ma podstawowe prawa pracownicze wywalczone przez socjalistów, chociażby do płatnego urlopu, chorobowego, sądu pracy. Ma też z mocy prawa ograniczoną odpowiedzialność i parę innych benefitów.
  • Odpowiedz
@noisy: jedne wykopki wrzucaja kwoty na fakturach, inne wykopki narzekaja na scrum a jeszcze inne zmieniaja avatary na #opentowork i jada po B2B (czasami to wszystko robi jeden i ten sam wykopek)
Ci po srodku rozkladu normalnego w tym czasie pracuja albo maja jakies hobby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie wiem, czy ktoś to zauważył, ale ta retoryka trochę się nie spina

@noisy: każdy zauważył, raz b2b to niesprawiedliwe przywileje, raz frajerstwo. Raz programiści nic nie robią albo zastępuje ich AI, raz są wyciskani jak gąbka.

Treść może być niemal dowolna, a sens czy spójność nie mają znaczenia, co już się robi trochę zbyt banalne. Kiedyś to było
  • Odpowiedz
Zasob ktory zeby zmienic prace musi czekac 3 mies na wypowiedzeniu xD

Sam się zastanów czy trzymałbyś na siłę kolesia, który ma już wszystko w pompce xD robisz do końca miesiąca albo i krócej i najpierw wypierdzielasz na niewykorzystany urlop a potem jesteś zwolniony ze świadczenia pracy. Jak od razu pójdziesz do drugiej to 2x wypłata przez pewien czas. elo

Ktorego mozna sciagnac zu rlopu i kazac chodzic do biura

o
  • Odpowiedz
to świadczy tylko o twoim absolutnym braku zrozumienia działania prawa (w tym pracowniczego) w Polsce xD

@conamirko: no na pewno. O---------z się to wylatujesz. Nieważne jaką formę zatrudnienia masz. Firma ma kiepskie wyniki finansowe? Wylatuja ludzie z uop xd takie to trudne do zrozumienia chyba dla dzieciaka które nigdy nie pracowało
  • Odpowiedz
b2b nie każesz wracać do biura?

@lunaexoriens: nie rozumiem. Jak prowadzisz działalność b2b to masz biuro tam gdzie chcesz. Ja mam u siebie w pokoju xd więc w teorii chodzę do biura, fakt. Jeśli ktoś pracuje na b2b może mieć potrzebę jeżdżenia do klienta. Znajomy jak serwery stawia to fizycznie musi się ruszyć, ale to jest specyfika jego pracy. Jak jesteś programista na b2b to jak ma ktoś mówić że
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: no imprezy firmowe jej straszne. Moja największa bolączką chodzenia do biura było słuchanie p---------a ludzi z pracy. Zawsze mówiłem że nie chce mieć żadnych znajomości z pracy bo mam ich wystarczająco dużo poza pracą xd

To musi być smutne jak ktoś musi chodzić do pracy żeby poznać ludzi, albo iść na imprezę. Co wiecej jak byłem na UOP kiedyś i były te imprezy firmowe to nie dość że musiałem
  • Odpowiedz
@Mistrszzz A co ma piernik do wiatraka? Skoro jesteś b2b to masz wielu klientów, jak rozumiem? Taki sam pic na wodę. Dla wielu firm czy programistów b2b to tylko obejście systemu. Jak przestaniesz chodzić do biura, bo niby jesteś wielki przedsiębiorca, to wywalą z dnia na dzień xD
  • Odpowiedz