Aktywne Wpisy

Jamniki2 +11
W poniedziałek pierwsza dywidenda od SCHD, 2 k usd xD i tak co trzy miesiące (co roku 10% więcej) jakby się uprzeć do można by już w-----ć palę i siedzieć w Tajlandii chyba co? Dobijemy do 15k zł miesięcznie i pomyślimy... bo na pokładzie dzieciak za 3 miesiące.
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-26 o 21.22.10
Pobierz
arturek98c +64
nie róbmy z aborcji najważniejszego tematu dla Polski i Polaków, bo to POwski as z rękawa do manipulowania kobiet, które nie znają się na polityce. A aborcji i tak nie wprowadzą, bo nie mieliby czego obiecywać
#kanalzero
#kanalzero
wczoraj na tenancie włączyliśmy integracje do intunea z przypominajką na maila, po zalogowaniu kontem służbowym pod tablicą aktualizacji robi hard reset laptopa i wdraża urządzenie pod intune jako w pełni zarządzane przez firmę.
Dziś przyszedł pierwszy kierownik z innego działu z prywatnym laptopem i żądaniem przywrócenia jego danych.
sorry ale tak się nie da, życie to nie bajka XD
pamiętajcie o czytaniu maili! ( ͡º ͜ʖ͡º)
#informatyka #pracbaza #pracait #korposwiat
@ZygmnuntIgthorn: No nie wiem. Klikasz zezwol na zarzadanie i nie wiesz z czym to sie moze wiazac? Z udostepnieniem zarzadzana komus? No nie wiem. Tak tylko pytam.
@ZygmnuntIgthorn: Nie znam sie na tym jak M$ dziala. Z tego co op pisal to jest "formatka" i nie maja jak jej zmienic.
Ale nadal... serio potrzebujesz miliona znakow ostrzegawczych zebys reki w ogien nie wlozyl?
No powiem Ci ze teraz to mnie podbudowales - ja nie potrzebuje. Jak ktos chce zarzadzac moim prywatnym
Tylko że zamiast być adminem, to adminów i programistów zatrudniam.
95% z nich to tępe politechniczne łby, które nie potrafią spojrzeć na żaden problem z innej perspektywy, niż ze swojej, piwnicznej.
A ty odpowiadając pominąłeś całkowicie sedno mojego komentarza. Cbdu.
@gorzki99: Ale co mnie ustawione polityki, jak mam dostęp do dysku i pamięci? ;) Serio, to jest zabezpieczenie przed niczym. A niszczenie danych użytkownika to kryminał. I nie żartuję, to jest poważna sprawa rzucająca rzeczywiste liability na firmę - przejrzyjcie procedury i
@mati1990: Integracja z intunem tego nie wymaga, to jest opcjonalna reguła, którą wdraża się ostrożnie, procesem jak napisał @neon71, a nie jednym czy dwoma mailami. A wyczyszczenie prywatnych danych ciężko przyrównać do "zarządzania niektórymi ustawieniami" o którym wzmiankuje komunikat, który przywołujesz. W skrócie - ostro z---------e ;)
na początku mówiłem tylko o fromacie ale nikt by dla samego formata się w to nie bawił.
sam mi pozwalasz na wszystko, ja tylko skonfigurowałem na firmowej własności pewne rzeczy.
Tak jak pisałem na początku - niech JEDNA osoba straci cokolwiek istotnego i pójdzie
@gorzki99: Tylko tu nie ma co czytać. Nie jest podany zakres dostępu, kto i na jakich zadach może go mieć itd,
Wymiana płyty głównej zapewne więcej da no ale robi się z tego przedsięwzięcie daleko bardziej ambitne niż wymagałby tego służbowy Thinkpad za 3 tysiące.
2/ to smutne ze ludzie nie czytają maili
3/ jeszcze smutniejsze że na tym s------m portalu 90% łebków nie zrozumiało co napisałeś
@hoodoovoodoo: jak laptop jest zenrollowany już do Intune to nic ci nie da dostęp do dysku i pamięci. Podczas OOBE będzie uparcie się dobijać do Intune.
@thority: A ja mu szczęśliwy pozwolę, poczekam aż się skonfiguruje, nawet poklikam okienka gdzie będzie chciał. A potem sobie zrzucę pamięć i pooglądam. Ataki DMA były omawiane już z dziesięć lat temu.
Nieznane urządzenie nie powinno być nigdy wpuszczone do sieci.