Aktywne Wpisy
cutthroat +277
Oho, cykl dewelopera trwa, Wielka płyta do rozbiórki. W przyszłym tygodniu dowiemy się o złych gniazdownikach, co nie chcą wyprowadzić się od mamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
#nieruchomosci

źródło: Screenshot_20250215_150123_Firefox
Pobierz
ibleedforyou +68
Kocham śnieżne kostki

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
wczoraj na tenancie włączyliśmy integracje do intunea z przypominajką na maila, po zalogowaniu kontem służbowym pod tablicą aktualizacji robi hard reset laptopa i wdraża urządzenie pod intune jako w pełni zarządzane przez firmę.
Dziś przyszedł pierwszy kierownik z innego działu z prywatnym laptopem i żądaniem przywrócenia jego danych.
sorry ale tak się nie da, życie to nie bajka XD
pamiętajcie o czytaniu maili! ( ͡º ͜ʖ͡º)
#informatyka #pracbaza #pracait #korposwiat
Koles prywatnym sprzetem zalogowal sie do firmowej sieci i zescie mu cale dane wykasowali?
Ludzie to debile i nie czytają co klikają, dodanie urządzenia powoduje dodanie go do tenanta. Tam jest reguła nowo dodane urządzenie z nazwą nie z szablonu to przywróć do ustawień fabrycznych
źródło: obraz
Pobierz@mati1990: A ok. To wiele wyjasnia (chociaz nie wiedzialem ze sa 2 "przyciski" :P)
I znow po chinsku
@Przypadkowy: No op juz wyjasnil ze nie. Popatrz na screena ktory wrzucil.
@gorzki99: tenant to zewnętrzna instancja usług microsoft dla danej firmy
@mati1990: ale gdzie te dane zniknęły? Na prywatnym komputerze czy służbowym? Wybacz, ale nie umiesz pisać
@gorzki99: popatrzyłem na screena i nic on nie mówi komuś, kto nie jest informatykiem. Debilny ten screen, serio.
@mati1990: zdecydowanie za mało i to jest wasza wina, że tego nie przewidzieliście, że to za mało. Przynajmniej ja tak uważam.
@cyk21 tak jest zabawniej xD
@Przypadkowy: Ja nie jestem informatykiem. Ale ten screen mowi wszystko.
Nie klikasz tego co pokazuja czerwone strzalki. Klikasz zielona (z prywatnego sprzetu)
Nie rozumiesz co znaczy "zezwalaj mojej organizacji na zarzadanie urzadzeniem"? Serio? Zeby to zrozumiec to nie trzeba byc informatykiem. Wystarczy umiejetnosc czytania za zrozumieniem. ZARZADZANIE.
źródło: image
Pobierz@Saly: Jednak chyba umi:
to przywróć do ustawień fabrycznych xD
@gorzki99: nie.
@Przypadkowy: serio pozwalasz każdemu na korzystanie ze swojego prywatnego laptopa xD
przecież to jak majtki nie pożyczasz nikomu i ty od nikogo nie pożyczasz, a pozwalasz