Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cudowne uczucie.

Doszedłem w życiu zawodowym do momentu kiedy czuję się całkowicie niezależny. Zdobyłem już taka wiedzę i doświadczenie, że nie muszę nikogo o nic pytać, nic konsultować, poprawiać kod po code review. Po prostu wiem dokładnie co i jak zrobić, bez większego zastanawiania się. Kodowanie stało się dla mnie naturalne jak oddychanie czy jedzenie.

Życzę wszystkim, aby doszli do takiego momentu w życiu. Oczywiście mówię co do ogółu, bo nie pracujemy w próżni i jakiś procent zależności od innych osób jest, ale jest na tyle mały że akceptowalny.

#programista15k #it #programowanie #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Notatka moderatora: machającypapież.meme_
· Zaakceptował: mkarweta

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie musisz poprawiac kodu po code review? to najwyzej dlatego ze w januszsofcie tego code review nie masz

@katopa: bo? Możesz kod napisać tak, żeby nie było do czego się przyczepić
  • Odpowiedz
  • 0
@pan_bogus code review nie jest po to żeby "się przyczepiać" tylko żeby rewalidować czy nie da się czegoś zrobić prościej/lepiej. Jeśli ktoś nie dostaje feedbacku z code review to albo code review robi ktoś mniej ogarnięty, albo jest tak mało zmian że nie ma z czym pracować. Tyle w technologii się zmienia że zawsze można coś zrobić lepiej - no chyba że ktoś programuje w COBOLu ;)
  • Odpowiedz
jeśli ktoś nie dostaje feedbacku z code review to albo code review robi ktoś mniej ogarnięty

O tym właśnie mówię, wystarczy być najbardziej ogarniętym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz