Wpis z mikrobloga

Szukam szosy do około 5k.
Wysokość 185cm, 88kg wagi.

Myślałem o tych trzech, ale może jest coś lepszego?

Sensa - 4499 - 10.1kg
Cube - 4999 - 8.8kg - używany :(
Giant - 6999 - waga nieznana

Najlepiej jak by sklep miał raty 0% bo wolę sobie zostawić pieniądze

#jakirower #szosa #kolarstwo #rower
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@-o_o-: Sensa oferuje właściwie to samo co Giant (nie sprawdzałem jaki jest clearance na opony, ale to właściwie jedyna różnica, biorąc pod uwagę, że wagi nie znamy). Dodatkowo pewnie się różnią geometrią (nie sprawdzałem), ale to już zależy co preferujesz. Czyli płacisz właściwie za napis na ramie.
Cube masz starszy model, używany, ale karbonowy. Ja bym pewnie brał sensę
  • Odpowiedz
@-o_o-: sensa i prawdopodbnie giant ma shimano 105 2x12 (czyli najnowszy model tej grupy), cube to starsza ultegra 2x11.
tylko cube jest karbonowy.
sensa może mieć prześwit tylko na opony 28 mm, może 30 albo z wielkim trudem wejdzie 32 mm. giant ma prześwit 38 mm, cube na 32 mm.
cube ma pewnie najlepsze koła (dt swiss), choć do pozostałych możesz też nie mieć zastrzeżeń.
przy giancie jest specyficzna sztyca
  • Odpowiedz
  • 0
@pp93: @Poemat @rysiekMR bardzo dziękuję za odpowiedzi. A może widzieliście ostatnio jeszcze jakieś ciekawe rowery? W obecnym mam opony 32mm i bardzo dobrze mi się na nich jeździło.
  • Odpowiedz
@-o_o- ze sklepów z używkami to właśnie szybkierowery, rowery bernard, na pepperze są podobno promki fajne. posprawdzaj jeszcze bikeinn.com, bike-discount.de i inne stronki tego typu z zagranicy
  • Odpowiedz