Wpis z mikrobloga

Jak tam pompy ciepła w domach pozbawionych prądu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiście zwykłych ludzi, bo o polityków to się nie martwię - ich stać na awaryjne generatory przepalające diesla...
Zima nie odpuszcza na Pomorzu ,liczba domów bez energii elektrycznej wzrosła z 20 do 50 tyś. A tak naprawdę to jest c--j - Niech dopierdzieli chociaż -15 przez miesiąc to tym eko szajbusom pompy wyjdą bokiem jak dostaną rachunek,jakoś nikt nie wspomina ten co ma pompę żeby mieć gwarancję to trzeba 600zl rocznie płacić za servis i że jak coś przestanie działać to i tak trzeba z własnej kieszeni pokryć koszty

#pompaciepla #ogrzewanie #czystepowietrze #remontujzwykopem #remont #pomorze #trojmiasto #prad
DwaJedenTrzy - Jak tam pompy ciepła w domach pozbawionych prądu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiśc...

źródło: brave_7xvy0KqC4B

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 595
@DwaJedenTrzy: 3 rok mam pompę ciepła i miałem tylko 1 serwis za 500zł. Rachunki za prąd nie większe niż 300zł/rocznie bo PV na starych zasadach. A dla twojej informacji dobry agregat prądotwórczy inwerterowy to koszt około 1500zł. Ale chyba musi cię strasznie tyłek piec, albo zapomniałeś chałupy zaizolować żeby grzać czymś innym niż śmieciami pomieszanymi z chrustem z lasu.
  • Odpowiedz
bo PV na starych zasadach

@szarin: więc ciebie o opinię nie prosimy w takim razie bo stare zasady nikogo nie obchodzą teraz

to tak jak byś się chwalił, że mieszkania nie są drogie bo kiedyś dostałeś za darmo z przydziału
  • Odpowiedz
iech dopierdzieli chociaż -15 przez miesiąc to tym eko szajbusom pompy wyjdą bokiem jak dostaną rachunek,

@DwaJedenTrzy: bzdura

jakoś nikt nie wspomina ten co ma pompę żeby mieć gwarancję to trzeba 600zl rocznie płacić za servis

dobrze, że przegląd współczesnych pieców gazowych w celu podtrzymania gwarancji jest za darmo :)
  • Odpowiedz
@Catmmando: nawet gdybym nie miał PV to rocznie za prąd bym zapłacił max 5000zł czy to dużo czy mało niech każdy sobie sam oceni. Bez łopatowania wungla i czyszczenia kociołka.
  • Odpowiedz
@DwaJedenTrzy jak ktoś zrobił pompę ciepła i żyje w miejscu gdzie często są wyłączenia prądu (a tak z mojego doświadczenia jest na pomorzu) i nie ma agregatora to jest po prostu głupi. Agregator kosztuje grosze w porównaniu co całego wyposażenia kotłowni.
  • Odpowiedz
@owsikalfred: też się cieszę podobnie jak parę setek tysięcy innych prosumentów na starych zasadach. Też płaczesz że Ci na nowych zasadach dostają jakieś marne grosze za wysłany prąd do sieci?
  • Odpowiedz
@szarin: to po co montowali Pv be magazynu? Ich sprawa. Mnie irytują ci co produkują kiedy nie trzeba bo jest duża produkcja, traktują sieć jako magazyn a na końcu i tak narzekają że tanio sprzedają.
  • Odpowiedz
Niesamowite, że politycy potrafią skłócić Polaków nawet w temacie źródła ogrzewania. Debilny wpis już pomijam, ale że tyle osób jeszcze w to brnie... smutne :(
  • Odpowiedz
@owsikalfred: widzę że pretensję to masz tylko do własnego rządu, bo coś daje i coś zabiera. Do 800+ też się czepiasz, do dopłat do tego i tamtego. A najwięcej jadu kosztują cie oddawane podatki w ten czy inny sposób.
  • Odpowiedz