Aktywne Wpisy

Plotkova99 +29
Mam pytanie, głównie do osób które dobrze znają prawo oraz do tych osób, które miały nieprzyjemność pracować w markecie. Opiszę sytuację, po tym zadam pytanie.
Po zakończeniu pracy wjechała ochrona by sprawdzić czy ktoś czegoś nie wynosi. Chcieli sprawdzać szafki i plecaki w których przynosimy śniadanie i picie do pracy. To jeszcze uszanowałam... Choć nie wydaje mi się to prawne, jednak szafki nie są moje. Zaznaczę że podczas pracy mamy zakaz wychodzenia "na
Po zakończeniu pracy wjechała ochrona by sprawdzić czy ktoś czegoś nie wynosi. Chcieli sprawdzać szafki i plecaki w których przynosimy śniadanie i picie do pracy. To jeszcze uszanowałam... Choć nie wydaje mi się to prawne, jednak szafki nie są moje. Zaznaczę że podczas pracy mamy zakaz wychodzenia "na
romek777 +2
#raportzpanstwasrodka
Zamiast cisnąć Filipa trzeba mu dawać do zrozumienia żeby się odciął od starych. Młody może by się ogarnął tylko nie w takim towarzystwie.
Zamiast cisnąć Filipa trzeba mu dawać do zrozumienia żeby się odciął od starych. Młody może by się ogarnął tylko nie w takim towarzystwie.
Pilotem misji ASM-135 ASAT był pułkownik Wilbert "Doug" Pearson z Sił Powietrznych Stanów Zjednoczonych. Był to jedyny pilot w historii, który zestrzelił satelitę z użyciem myśliwca, co uczyniło go częścią historii technologii militarnej i eksploracji kosmosu.
#ciekawostkihistoryczne #militaryboners #ciekawostki
źródło: ace
PobierzDo tego dochodzi konieczność utrzymywania w
I pomyśleć że to było 40 lat temu, czyli tyle samo co od końca wojny do tego zdarzenia. W 1945 rakiety powietrze-ziemia były prostymi rurami z głowica które nie miały żadnych możliwości manewru, 40 lat później ludzie potrafili zestrzelić satelitę na orbicie przy pomocy rakiety przenoszonej
źródło: celestial-eagle-3-1030x773
Pobierzhttps://wiadomosci.wp.pl/usa-zestrzelily-uszkodzonego-satelite-6032720069289089a
Przykładowo zaprojektowali, skonstruowali i muszą utrzymywać takie ustrojstwo, które jak się okazuje nie wiele daje xD
źródło: IMG_0003
PobierzProblem jest jednak dużo bardziej złożony - ICBM mają "countrmeasures", np. balony które oddzielaja się od rakiety a mające podobną sygnaturę radarową. No i przede wszystkim, utrzymanie systemu który miałby zatrzymac atak ICBM z Rosji czy Chin jest praktycznie niewykonalne. Nie ta
@zSzacunkuDoPodlogiPodniose ale weź tu radarem namierz coś wielkości konteneru na śmieci i traf co do centymerów.