Wpis z mikrobloga

• 303
@tfujstarypijany2137: +1 mam dokładnie to samo.
Siedzi k---a i przewija te j----e filmiki na Instagramie a później patrz !! Zobacz !! Patrz jak tam ślicznie !!
Ale jak jej powiesz, że to nie jest rzeczywistość tylko instagram, to zaraz trzepie focha.

A wiesz dlaczego tak sie stało ?
  • Odpowiedz
@tfujstarypijany2137: ale to ty dzwonisz, i to z bardzo wysilonym wyrywem.

Ogólnie są podróże i podróże, można jeździć na jakieś gówniane all in, można też podróżować trochę bardziej kreatywnie.

Z tymi ambitniejszymi podróżami jest trochę jak z czytaniem ksiażek. Ktoś kiedyś napisał, że podróżując żyjesz dwa razy. To jest poznawanie świata we wszystkich jego kolorach.
Jeżeli nie rozumiesz co jest ciekawego w poznawaniu świata sensu largo, to jesteś trochę jaskiniowcem.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

Jeżeli nie rozumiesz co jest ciekawego w poznawaniu świata sensu largo, to jesteś trochę jaskiniowcem.

Co jest ciekawego w leżeniu przez tydzień nad basenem w hotelu all inclusive i popijaniu drinków? Bo takich "wakacjach" mówie.
  • Odpowiedz
@tfujstarypijany2137 tu się zgodzę - Europa to zajebiste miejsce. Piękne i cywilizowane. Ogromny wybór krajobrazów i kultur. I wszystko bardzo blisko nas. A te wszystkie azje, afryki, malediwy, piękne wyspy to jedno wielkie wysypisko śmieci i rytualne palenie ich po nocach
  • Odpowiedz
Ja p------ę, człowieku, ja nawet nie wiem, kiedy one zaczęły wierzyć, że j----e wyjazdy są celem życia, a nie tylko dodatkiem.

@tfujstarypijany2137: A może po prostu lubią podróże, choćby dla jakiegoś nowego doświadczenia, sprawia im to przyjemność i nie trzeba było im tego wmawiać? A tak z ciekawości, to jakie są te istotne cele, które wykluczają się z podróżą od czasu do czasu? Co w zamian proponujesz? Jak sie nie
  • Odpowiedz
@wstanczyk:

A tak z ciekawości, to jakie są te istotne cele, które wykluczają się z podróżą od czasu do czasu?

Chodzi mi o romantyzowanie egzotycznych kierunków, a o niedocenianie europy. Sam napisałem, że sam lubię czasami gdzieś wyskoczyć, ale nie jara mnie siedzenie w samolocie przez 16 godzin. Do tego kosmiczne kwoty które można zainwestować w coś innego.
  • Odpowiedz