Wpis z mikrobloga

@Afrobiker nieironicznie uważam że jak ktoś dba o swoją twarz - nawet jako facet to po myciu twarzy jakimś żelem akurat powinien wycierac albo oddzielnym ręcznikiem albo używać listka ręcznika papierowego zamiast takiego ręcznika do wszystkiego.
  • Odpowiedz
Więc każda cześć twojego ciała powinna być na tym samym poziomie czystości

@matu: jeśli umyjesz się bardzo dokładnie to w dalszym ciągu w różnych częściach twojego ciała są różne bakterie i warto ich nie przenosić.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bananowymauolat jak ktoś ma delikatną cerę i jest podatny za różne zapalenia to jak najbardziej ale to już wyjątki od reguły. Twarz myję dokładnie przy umywalce a nie pod prysznicem więc i tak używam innego ręcznika (małego do twarzy i rąk)
  • Odpowiedz
jeśli umyjesz się bardzo dokładnie to w dalszym ciągu w różnych częściach twojego ciała są różne bakterie i warto ich nie przenosić.

@TurboDynamo: dopóki nie masz otwartych ran to organizm sobie poradzi z tymi bakteriami
  • Odpowiedz
dopóki nie masz otwartych ran to organizm sobie poradzi z tymi bakteriami

@materacci: tak sobie poradzi ze dostaniesz pryszczy na mordzie

@TurboDynamo: ale za zwykłe pryszcze na mordzie nie są odpowiedzialne bakterie... Żeby dostać bakteryjnej choroby skóry na twarzy to musiałbyś mieć infekcje bakteryjną skóry w innym miejscu (wtedy osobny ręcznik ma jakiś sens), ale uwierz mi wiedziałbyś o tym.
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: ja myje rowa do czysta dodatkowo go gole żeby właśnie łatwo było zachować higienę. Nie wiem jak ty ale ja po prysznicu mam rowa rownie czystego co np łokcie. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@matu

@Afrobiker: nie rozumiem motywu kilku ręczników. Jeśli wychodzisz z prysznica to jesteś CALY czysty. Więc każda cześć twojego ciała powinna być na tym samym poziomie czystości.

Jak się dowiesz że część osób myje się dokładnie raz w tygodniu a w pozostałe dni tylko jako tako w miejscach strategicznych bo szkoda wody i z gównem się nie bili to zrozumiesz xD
  • Odpowiedz