Wpis z mikrobloga

@Janusz_Rekina: i jak dostajesz wypowiedzenie na UoPie to cyk zwolnienie lekarskie do 6 miesięcy. Potem odprawa, a jak z kontroli wyjdzie że zatrudnili kogoś innego na twoje miejsce to sąd pracy i przywrócenie.
  • Odpowiedz
@Janusz_Rekina: tylko wtedy nie mogą zatrudnić nikogo innego na stanowisko developera, więc w żadnym dużym korpo nie mogą sobie na to pozwolić. Tak na prawdę żeby na uopie wylecieć to muszą być zwolnienia grupowe
  • Odpowiedz
@Janusz_Rekina: koszt w-------a uopiarza z dużym stażem to jest półroczna pensja, a jak musisz potem zrekrutować i wyszkolić bo jednak trzeba tego programisty, to wywalasz roczny budzet takiego pracownika albo i większy bo nowej osobie z rynku trzeba trochę dosmarować.
Ja teraz ogólnie właśnie dostałem wypko z UoPa to mam 3 miechy na wypo, potem 3 pensje odprawy, potem jeszcze ekwialent za urlop 26 dni czyli w sumie siedem pensji
  • Odpowiedz
Z tym powodem to nie przesadzaj pracodawca może powiedzieć, że przyczynę ekonomiczne redukcja etatów itd.

@Janusz_Rekina: chłopu jakiś programista bzyknął żonkę, bo nic nie robi tylko o programistach shitpostuje xD
  • Odpowiedz