Wpis z mikrobloga

10A wówczas wielu się zgorszy, będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić.

11Powstanie też wielu fałszywych proroków i wielu zwiodą.

12A ponieważ wzmoże się nieprawość, miłość wielu oziębnie.

13Lecz kto wytrwa aż do końca, ten będzie zbawiony.

14A ta ewangelia królestwa będzie głoszona po całym świecie na świadectwo wszystkim narodom. I wtedy przyjdzie koniec.

Czy jesteśmy w fazie ostatniej? Czyli:

A ponieważ wzmoże się nieprawość, miłość wielu oziębnie.

13Lecz kto wytrwa aż do końca, ten będzie zbawiony.

#bog #biblia #jezuschrystus #wiara #chrzescijanstwo #katolicyzm
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hoodoovoodoo: ale jaki to problem? Ile to razy w kontekście Apokalipsy jest napisane mniej więcej "kto czyta niech rozumie". Czyli co, Bóg natchnął ludzi do napisania tego, żeby nie rozumieli? Najważniejsze, żeby robił to zgodnie z całokształtem Pisma.
  • Odpowiedz
Czyli co, Bóg natchnął ludzi do napisania tego, żeby nie rozumieli?

@NieDlaWykopka: Być może. Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi Pan, Lecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze. Czy można w pełni zrozumieć Boga? Pewnie niektórzy mogą - zapraszam do kontaktu, mam parę pytań.

Najważniejsze, żeby
  • Odpowiedz
@hoodoovoodoo: Napiszę ogólnie, że drogi Pana są proste (Oz 14:10), kazał nam prostować swoje drogi przed Panem (Mt 3:3; Iz 40:3) i że nie robi nic, jeśli nie obwieści tego swoim sługom (Am 3:7). Dlatego myślę, że słowa "kto czyta niech rozumie" oznaczają po prostu "kto czyta niech rozumie" (Mt 24:15; Mk 13:14).
  • Odpowiedz
@n_____S: jeszcze musi być tak:

- znak/znamie bestii (Ap 14:9-11; Ap 13:16-17)
- ciemność dnia (Ap 6:12) - chociaż mogło być (były jakieś zaćmienia)
- upadek gwiazd (Mt 24:29; Mk 13:24-25) (też mogło być, były jakieś komety)
- posłanie przez Boga proroka Eliasza zanim przyjdzie ten wielki i straszny dzień Pana (Mal 4:5-6) (może
  • Odpowiedz