@hoodoovoodoo: ale jaki to problem? Ile to razy w kontekście Apokalipsy jest napisane mniej więcej "kto czyta niech rozumie". Czyli co, Bóg natchnął ludzi do napisania tego, żeby nie rozumieli? Najważniejsze, żeby robił to zgodnie z całokształtem Pisma.
Czyli co, Bóg natchnął ludzi do napisania tego, żeby nie rozumieli?
@NieDlaWykopka: Być może. Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi Pan, Lecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze. Czy można w pełni zrozumieć Boga? Pewnie niektórzy mogą - zapraszam do kontaktu, mam parę pytań.
@hoodoovoodoo: Napiszę ogólnie, że drogi Pana są proste (Oz 14:10), kazał nam prostować swoje drogi przed Panem (Mt 3:3; Iz 40:3) i że nie robi nic, jeśli nie obwieści tego swoim sługom (Am 3:7). Dlatego myślę, że słowa "kto czyta niech rozumie" oznaczają po prostu "kto czyta niech rozumie" (Mt 24:15; Mk 13:14).
- znak/znamie bestii (Ap 14:9-11; Ap 13:16-17) - ciemność dnia (Ap 6:12) - chociaż mogło być (były jakieś zaćmienia) - upadek gwiazd (Mt 24:29; Mk 13:24-25) (też mogło być, były jakieś komety) - posłanie przez Boga proroka Eliasza zanim przyjdzie ten wielki i straszny dzień Pana (Mal 4:5-6) (może
Czy jesteśmy w fazie ostatniej? Czyli:
#bog #biblia #jezuschrystus #wiara #chrzescijanstwo #katolicyzm
@NieDlaWykopka: Być może. Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi Pan, Lecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze. Czy można w pełni zrozumieć Boga? Pewnie niektórzy mogą - zapraszam do kontaktu, mam parę pytań.
- znak/znamie bestii (Ap 14:9-11; Ap 13:16-17)
- ciemność dnia (Ap 6:12) - chociaż mogło być (były jakieś zaćmienia)
- upadek gwiazd (Mt 24:29; Mk 13:24-25) (też mogło być, były jakieś komety)
- posłanie przez Boga proroka Eliasza zanim przyjdzie ten wielki i straszny dzień Pana (Mal 4:5-6) (może