Aktywne Wpisy

Blew +474
#kpo właśnie dowiedziałem się że jeden z najbogatszych ludzi z mojej okolicy prowadzący wielką ubojnię, produkujący karmy dla psów i własne pasze, mający jakieś Aston Martiny itp, stosujący mobbing, zatrudniający bez umów, dorabiający się na Ukraińcach i karach nakładanych na własnych kierowców ciężarówek dostał 15 baniek :/

Porobiony420 +102
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Cały świat się zastanawia czy nie przejść na 4 dniowy tydzień pracy a oni najlepiej by chcieli, żeby ludzie j----i 365 dni w roku.
#prawo #pracbaza
Im szybciej ludzie wpadną w drugi próg podatkowy tym szybciej będą chcieli więcej wolnego
I to nie jest przytyk, ale zastanów się tak głębiej dlaczego tak jest.
@niezawysoki: Niedziele się nie liczą, ponieważ jak paręnaście lat temu ustanawiali wolne za wczorajszy "dzień sześciu króli" to skasowali w zamian rekompensatę za święto przypadające w niedzielę. Dlatego pozostało tylko za sobotę.
Oczywiście, co do 4-dniowego tygodnia pracy to absolutnie racja - siła nabywcza wynagrodzenia spadłaby (czyli odwrotnie mówiąc - inflacja znów w górę) bo przy takiej samej ilości pieniądza mamy
Ogólnie mi tam nie przeszkadza, ale logiki w tym brak.
@apeee: co ty p--------z chłopie xDDD
Dawno była pora wydorośleć i oswoić się z faktem, że w życiu się z--------a xD
@apeee: Kilka państw i to nie we wszystkich zawodach XD
I nie caly świat wprowadza 4 dniowy tydzień pracy, tylko kilka lewackich krajów zgniłego zachodu rozważa taką opcje.
No teraz to pojechałeś grubo xD