Wpis z mikrobloga

Od zawsze mam problem z rzeczami, które odkładam do piwnicy/magazynu. O ile już dwa lata temu zacząłem sobie układać wszystko w pudełkach a nie po prostu upychałem na półkach, to wraz z ilością odkładanych tam rzeczy zaczynam zapominać co tam właściwie mam. Przychodzę do was z pytaniem jak sami sobie radzicie z organizacją rzeczy w magazynach lub piwnicach? Ja mam plik excela, gdzie notuje wszystkie rzeczy, które wynoszę i przypisuje je do pudełek, w których je układam. Minusy takiego rozwiązania to:
- za każdym razem jak coś wynoszę to muszę notować w piwnicy, do jakiego pudełka co kładę żeby później uzupełnić plik,
- sprawa zaczyna się sypać jak biorę dużo rzeczy i później na nowo trzeba wszystko notować gdzie co jest odłożone lub sprawdzać gdzie było wcześniej.
Zastanawiałem się nad jakąś może metkownicą elektroniczną albo czymś podobnym, ale postanowiłem zapytać o wasze rozwiązania. Może macie u siebie jakoś to fajnie zorganizowane?
#magazyn #piwnica #organizacja #pytaniedoeksperta #pytaniezdupy #zrobtosam #elektronika #budownictwo #remontujzwykopem #narzedzia #kiciochpyta #problemypierwszegoswiata #protip
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@dzieju41 teraz bardziej dorzucam po kilka/kilkanaście różnych rzeczy. Więcej zachodu z braniem już częściowo zapełnionego pudełka do domu, żeby w domu pakować.
  • Odpowiedz
@Kooopik ja mam z tym ogromny problem.
Sprzętu mam tyle że można firmę budowlaną otwierać, ale jak mam szukać pistoletu do kleju to szybciej mi jest kupić byle jaki z castoramy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
To samo z próbówkami (na bank mam kilkanaście co najmniej)
Cześć narzędzi w garażu, część w magazynie 3 km dalej, a część w domu.
Zbieram się za porządki od roku, ale na
  • Odpowiedz
@Kooopik: nie wiem czy to rozwiązanie Twojego problemu, bo sam mam taki srogi bajzel u siebie, ale tak sobie myślę, że mógłbyś trochę podrasować swój system - w excelu sortujesz boxy po swojemu np. B1, B2 i przypisujesz do nich trzymane tam graty, a dodatkowo metkujesz te sprzęty skrótem danego boxa, żeby wiedzieć gdzie je odłożyć bez sprawdzania tego w swoim arkuszu. Jedyny minus to, że musisz sprawdzać co jest
  • Odpowiedz
@Kooopik: apka jest zajebista tzn duzo czasu trzeba zeby baze zbudowac ale jak juz zbududjesz i potem np cos przenosiz z pudla do pudla to wycinasz i wklejasz
  • Odpowiedz