Aktywne Wpisy

sakiro12 +74
Nowy trend na tiktoku gdzie kobiety wstawiają swoje tikoki z drugą połówka która nie jest ich rodakiem(tiktoki z zagranicy), i dosłownie widziałem z 30 tiktoków polek z Niemiec z Turasem i Kurdem, i dosłownie 1 z Niemcem chociaż Niemców jest jakieś 85% XD #p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow

źródło: 2025_02_09_18_42_49_036
Pobierz
Soothsayer +47
no moi kochani ja idę na spacer a wy opowiedzcie mi tu o swoich sukcesach minionego tygodnia

źródło: Zrzut ekranu z 2025-02-09 18-20-42
Pobierz
mireczki,
mam rozkminę w kontekście #zwiazki i #finanse.
Czy są tutaj #rozowepaski, które zarabiają 2/3x a może i więcej od swojego #niebieskiepaski? Czy Wasz związek jest szczęśliwy? A może byłyście w takiej relacji, ale związek nie przetrwał? Pytam o to dlatego, że spotykam się od kilku miesięcy z dziewczyną, studentka medycyny — w zasadzie zaraz staż i specka. Ambitna, dużo czasu poświęca nauce. Dogadujemy się — lubimy dobre jedzenie, podróże, wyjście do klubu, podejście do seksu też jest niemalże takie samo.
Ja pracuję w logistyce, zarabiam >10k netto.
Poświęcam trochę czasu na rozwój, uczę się — jakieś tam perspektywy na przyszłość mam. Wiem jednak, że nigdy nie będę zarabiać tyle co ona jako ginekolog. Zarobki na poziomie 50k jako lekarz to przecież nic nadzwyczajnego.
Nie czułbym się z tego powodu gorszy, jednakże boję się, że to może być rozdźwiękiem w przyszłości i posypie się prędzej czy później z uwagi na pieniądze. W Polsce panuje przecież przekonanie, że to facet ma być macho, utrzymywać rodzinę i sprawiać, że kobieta ma czuć się bezpiecznie.
Wydaje mi się, że prawnicy, lekarze, dentyści często kiszą się we własnym sosie i nie ma w tym przypadku.
Obawiam się odtrącenia w perspektywie czasu. Rozmawiałem na ten temat z moją przyjaciółką, która również studiuję medycynę i podziela moje obawy, dla niej byłoby istotne, aby facet znacząco nie odstawał. Ktoś powie spróbuj, zobaczysz, najwyżej znowu zainstalujesz Tindera. Niby tak, ale mam już prawie 30 lat i za mną jeden długi związek. Nie chciałbym stracić kilku kolejnych lat - gwarancji nikt mi nie da na nic, ale cóż - zapytam wykopową szklaną kulę.
Co sądzicie?
Jeśli macie znajomych lekarzy - jak wyglądają ich związki? Zdarza się tam jakiś spawacz / mechanik czy wszyscy pod fartuszkiem?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
źródło: odejmowalismy-sobie-od-ust-i-ladowalismy-pieniadze-w-edukacje-corki-teraz-jest-wzieta-lekarka-ale-nie-ma-dla-nas-serca-2479233
Pobierz@mirko_anonim: ważne aby twoja partnerka nie była tak pusta ¯\(ツ)/¯
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
Jak dla mnie możesz po prostu rzucić monetą, tak czy siak masz p--------e.
Ja tak samo jak moja małżonka mamy prywatną przychodnię ginekologiczną i nasze miesięczne dochody to 800,900 k
Ciekawe że dla twojej matki związek z twoim ojcem to też był interes?
@RudyZibi: Dlatego przesiadujesz na tagu #przegryw na wykopie?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nasze malzenstwo się rozpadło, pośrednio przez to, że dużo zarabiała, problemy jakie widzialem, przez które postanowiłem zlozyc pozew:
- nie czułem się jej potrzebny, wielokrotnie słyszałem gdy kwestionowałem jej zaangażowanie, że ona jest zaradna i sobie sama moze dac rade w życiu i nikogo nie potrzebuje (chodziło jej o to że mam to docenić,