Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakie są Wasze doświadczenia z poszukiwaniem osoby, która nie planuje mieć dzieci z perspektywy mężczyzny i singla? Mówię tutaj o życiu "realnym", nie o tinderach i innych aplikacjach randkowych. Chodzi o sytuacje, gdzie z góry nie wiesz jakie drugi człowiek ma podejście do tego tematu. Może głupie pytanie, ale na jakim etapie znajomości przekazaliście informację o swojej decyzji i jaka była reakcja? Drugie pytanie bardziej w kierunku osób z większym stażem - załóżmy, że z początku mieliście podobne zdanie na temat założenia rodziny, czy po czasie sytuacja się zmieniła i trzeba było rezygnować ze związku lub iść na kompromis? Od razu wspomnę, że nie jestem żadnym antynatalistą, po prostu nie widzę siebie w roli rodzica. Dodatkowo cenię sobie spontaniczność i wolność w kwestii planowania aktywności, a nie chciałbym z tego zrezygnować.

#zwiazki #dzieci #samotnosc #rodzina

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Z doświadczenia i obserwacji to bardzo dużo zmienia się wraz z wiekiem i przede wszystkim ze znalezieniem odpowiedniego partnera. Co drugi dzieciaty znajomy który teraz świata nie widzi poza swoją żoną i dzieckiem był typem co to nigdy nie chce mieć dzieci bo to takie ograniczające itp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim Informujesz o tym na samym początku, zaraz przy rozmowie o tym, jakiej relacji się szuka. ¯_(ツ)_/¯
Jak pogląd na to się zmienia trakcie relacji to trzeba porozmawiać i albo w jedną, albo w drugą stronę.
  • Odpowiedz
Jakieś 90% kobiet które poznałem, nie chce mieć dzieci, wieć przypuszczam że tutaj nie ma żadnego problemu

@ka-lol: według badań 0 dzieci chce jakieś 7-8% osób, więc źle przypuszczasz, a po prostu żyjesz w jakiejś bańce.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wszechstronny-wędrowiec-92: To się może zmienić. Miałem podobnie, ale, co może brzmieć dziwnie i nie pasować do wątku bo jak twierdzisz nie widzisz się w roli rodzica, ale my zdecydowaliśmy się na adopcję. I nie wyobrażam sobie teraz życia bez synka. Powodzenia!

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
według badań 0 dzieci chce jakieś 7-8% osób, więc źle przypuszczasz, a po prostu żyjesz w jakiejś bańce.

@zmarnowany_czas: masz jakies sfałszowane badania biorąc pod uwagę że nawet w telewizji i radio mówią że mamy dzietność jedną z najniższych na całej planecie :p
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
dokładny-nomada-8: Zależy w jakim jesteś wieku. Jak 30+ no to wtedy rozmowy są bardziej konkretne aby nie tracić czasu na relację która się rozjeżdża w oczekiwaniach. W tym wieku już nie ma się czasu i siły na gierki, podchody i szczeniackie zachowania. Po prostu na którymś spotkaniu zadajesz pytania o poprzednie związki, oczekiwania od życia, plany na przyszłość, wtedy samo wychodzi w rozmowie.

Na którejś rozmowie, jeśli jest dobry flow, to
  • Odpowiedz
Od razu wspomnę, że nie jestem żadnym antynatalistą, po prostu nie widzę siebie w roli rodzica.

@mirko_anonim: wydaje mi się że większość osób nie ma tak silnie określonych preferencji NIGDY NIC - większość mężczyzn i kobiet zwyczajnie zmienia zdanie gdy czas staje się nieubłagany, znajomi i rówieśnicy to robią, występuje presja społeczna i tykający zegar biologiczny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie jestem antynatalistą , no ale jestem. Poglądy na te sprawę, zwykle zmieniają sie w zależności od faceta z jakim laska się zdaje, wierz mi, że niektóre czują czy facet nadaje się na ojca czy nie.

Kurde niech se tam każdy robi co chce, ja sam na ten moment średnio nadaje się na rodzica w sumie, niemniej jak wszyscy będą mieć takie poglądy to na starość bedziemy chyba mieć
  • Odpowiedz
nie moja wina, że nie rozumiesz skomplikowanych problemów i szukasz najprostszych rozwiązań, bo po prostu twój mózg łapie w trudniejszych przypadkach blue screena

@zmarnowany_czas: Przykro mi że nie umiesz czytać statystyk i jak okazuje się, że ktoś wie wiecej od ciebie, to musisz go zwyzywać ¯\(ツ)/¯

Zjedz se jakies ciastka, może ci przejdzie :p
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @Dietetyq Większość znajomych ma dzieci, wiek coraz wyższy, presja społeczna jest, ale nie robi na mnie żadnego wrażenia. Zdanie mam takie samo od wielu lat, nic się w tej kwestii nie zmieniło.

@patryk-hukalowicz czyli mam przymuszać się do ojcostwa bo demografia szoruje po dnie, a przy tym sam mając ciągłe problemy z zaburzeniami nastroju i samopoczucia? Dzięki, ale na taki układ się nie zdecyduję.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
Większość znajomych ma dzieci, wiek coraz wyższy, presja społeczna jest, ale nie robi na mnie żadnego wrażenia. Zdanie mam takie samo od wielu lat, nic się w tej kwestii nie zmieniło.

@mirko_anonim: Niema w tym nic złego ... o ile jesteś singlem z wyboru - natomiast jak masz partnerkę to musisz się liczyć też z jej zdaniem i z tym że jej może się to zdanie zmienić.

Jak Ci to
  • Odpowiedz