Aktywne Wpisy

fuji +110
Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiecał, że jak kiedyś będzie już dorosły i będzie go stać na nowe auto, to kupi coś fajnego, ale jednak krakowski centuś mocno i chłop jest za chytry nawet na swoje marzenia ʕ•ᴥ•ʔ więc ostatecznie kupił najpopularniejszy samochód w USA, czyli Forda F-150... a nie czekaj, w tym roku F-series spadło z rowerka i
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
frugASS +118
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jakie są Wasze doświadczenia z poszukiwaniem osoby, która nie planuje mieć dzieci z perspektywy mężczyzny i singla? Mówię tutaj o życiu "realnym", nie o tinderach i innych aplikacjach randkowych. Chodzi o sytuacje, gdzie z góry nie wiesz jakie drugi człowiek ma podejście do tego tematu. Może głupie pytanie, ale na jakim etapie znajomości przekazaliście informację o swojej decyzji i jaka była reakcja? Drugie pytanie bardziej w kierunku osób z większym stażem - załóżmy, że z początku mieliście podobne zdanie na temat założenia rodziny, czy po czasie sytuacja się zmieniła i trzeba było rezygnować ze związku lub iść na kompromis? Od razu wspomnę, że nie jestem żadnym antynatalistą, po prostu nie widzę siebie w roli rodzica. Dodatkowo cenię sobie spontaniczność i wolność w kwestii planowania aktywności, a nie chciałbym z tego zrezygnować.
#zwiazki #dzieci #samotnosc #rodzina
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jak pogląd na to się zmienia trakcie relacji to trzeba porozmawiać i albo w jedną, albo w drugą stronę.
@ka-lol: według badań 0 dzieci chce jakieś 7-8% osób, więc źle przypuszczasz, a po prostu żyjesz w jakiejś bańce.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@zmarnowany_czas: masz jakies sfałszowane badania biorąc pod uwagę że nawet w telewizji i radio mówią że mamy dzietność jedną z najniższych na całej planecie :p
@zmarnowany_czas: co to za bzdura? sam to wymyśliłeś? napisz jeszcze że to wina zbyt małej ilości przedszkoli :p
Na którejś rozmowie, jeśli jest dobry flow, to
@mirko_anonim: wydaje mi się że większość osób nie ma tak silnie określonych preferencji NIGDY NIC - większość mężczyzn i kobiet zwyczajnie zmienia zdanie gdy czas staje się nieubłagany, znajomi i rówieśnicy to robią, występuje presja społeczna i tykający zegar biologiczny
Kurde niech se tam każdy robi co chce, ja sam na ten moment średnio nadaje się na rodzica w sumie, niemniej jak wszyscy będą mieć takie poglądy to na starość bedziemy chyba mieć
@patryk-hukalowicz: wszędzie gdzie sie da
jeszcze bym musiał odrabiać jej lekcje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@zmarnowany_czas: Przykro mi że nie umiesz czytać statystyk i jak okazuje się, że ktoś wie wiecej od ciebie, to musisz go zwyzywać ¯\(ツ)/¯
Zjedz se jakies ciastka, może ci przejdzie :p
@patryk-hukalowicz czyli mam przymuszać się do ojcostwa bo demografia szoruje po dnie, a przy tym sam mając ciągłe problemy z zaburzeniami nastroju i samopoczucia? Dzięki, ale na taki układ się nie zdecyduję.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Niema w tym nic złego ... o ile jesteś singlem z wyboru - natomiast jak masz partnerkę to musisz się liczyć też z jej zdaniem i z tym że jej może się to zdanie zmienić.
Jak Ci to