Aktywne Wpisy

Naczelna_Hedonistka +120
Jesteście ciekawi jak wygląda 140 pierogów i 160 uszek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wolnoscdlapierogownawykopie #swieta #gotujzwykopem
#wolnoscdlapierogownawykopie #swieta #gotujzwykopem
źródło: 1000023193
Pobierz
Krankenwagen +156
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#malzenstwo #zwiazek
Mam pytanie do małżonków lub partnerów z dłuższym stażem.
Jak wygląda wasz związek po latach? Czy ta legendarna "chemia" dalej jest, tylko po prostu w oczywisty sposób mniej intensywna niż na początku? Dalej entuzjastycznie podchodzicie do spotkań i zbliżeń z nim/nią, jakaś oddolna, instynktowna inicjatywa to inicjuje sama z siebie, a świadomość tylko podchwytuje? Ile wam zejdzie czasu zanim zaczniecie tęsknić za drugą połówką i czy czasem bardzo cieszycie się na "wolny weekend"?
Pytam, bo zastanawiam się jaka jest natura tego co dzieje się ze mną i moimi uczuciami. Moje zaangażowanie - ostatnio duże ze względu na kryzys - wynika często z chęci postarania się i nie poddawania bez walki o związek, ale niekoniecznie zawsze z odruchowej ochoty. Po prostu wiem co lubi i świadomie chcę sprawić jej tym przyjemność, choć sam często nie czuję szczególnej radości - no bo też tak się akurat składa, że lubimy często różne rzeczy i sposoby spędzania czasu. Czasem czuję jakby to było po prostu poczucie mojego obowiązku i chęć bycia dobrym mężem. Nie jest tak, że zupełnie wprost NIE LUBIĘ spędzania czasu z nią, ale często jest mi to dość neutralne.
Czy to normalne w każdym związku czy jednak znaczy iż powoli może - przynajmniej z mojej strony - jakaś jego formuła się wyczerpuje i wypala? Może warto pójść na terapię własną albo nawet par?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
S--s jest często mam wrażenie jak na nasz staż, lubimy spędzać ze soba czas. Kilka wieczorów w tyg to nasze randki- albo wyjście albo
Ty budujesz swoją historię.
Wg mojej historii miłość jest wieczna i te ogniki nawet w starych oczach, uśmiech w kącikach oczu zostaje do końca. Chemia inicjuje i działa.
Nie ma tej intensywności pożądania co za młodu gdy hormony buzowały, to wymienia się powoli na chęć obecności i wsparcia.
@Luigi93: aka związek z chadem co problemy robił i roller coster emocjonalny był - beciak 20k programista na taki związek po 8 latach nie ma co liczyć, it is over
wiem, że takie wyliczanki są niby głupie ale idę o zakład że reguły dyktowane przez pille wszelkiej maści raczej mają u was zgodność nawet jak nie umiecie obiektywnie a nie emocjonalnie spojrzeć na to co udało się wam zbudować
Siebie wygląd? Z 6/10 a status materialny bardzo wysoki tyle że ona na to kompletnie nie patrzy
@Luigi93: ( ͡º ͜ʖ͡º)