Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #java #programista25k #kryzysit #pracbaza

W nowym roku dowiedziałem się, że jestem bez pracy.
A jeszcze we wtorek zapewniali mnie że będę miał nowy projekt.

W obu kontraktorniach skończył mi się kontrakt

co prawda w jednej kontraktornii jestem na ławce ale bezpłatnej - mam 2 miesiące okresu wypowiedzenia i teoretycznie powinni mi płacić ale mam wpisane w umowie, że żeby wystawić fakturę musze wykonać usługę (zrobić jakiś commit, dodać strone na wiki) a zabrali mi cały dostęp do firmowego VPN xD Pytałem prawnika co mogę z tym zrobić to powiedział mi, że to standard na B2B i ciągle ktoś do niego przychodzi z takim problemem - tak się j---e kontraktorów i generalnie szkoda iść do sądu bo przegram z góry. A i jeszcze na koniec 15 minutowej wizyty na której analizowaliśmy moje umowy B2B to się zaśmiał i powiedział, że mogłem pracować na UoP jak cywilizowany człowiek zamiast siedzieć na śmieciówce to by takich problemów nie było, na koniec skasował mnie 400zł za 15 minut fachowej porady. Gość nawet nie ma 30 lat jako prawnik chciałbym dodać.

Więc mam umowę ale siedze na bezpłatnym benchu. Dzisiaj zrobiłem 10 leetcodów medium z czego 8 sam a 2 z małą pomocą GPT więc może uda mi się w 2-3 miechy znaleźć cos nowego
nad__czlowiek - #programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #java #programist...

źródło: AVATAR

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 39
@nad__czlowiek gdyby nie był to słabej jakości bait, to napisałabym, że jesteś bardzo szczodry, że zapłaciłeś jakiemuś bananowemu Oskarkowi 400 zł, za to, że przeczytał za Ciebie umowę B2B i ci ją streścił XD
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: aplikuje na scrum mastera i pracuj w trzech kontraktorniach. Poustawiasz sobie spotkania w zespołach żeby nie kolidowały i masz daily 15m x 3 = 45m
Cztery razy w tygodniu to 3h do tego 3 planowania i 3 review sprintu to max 9 godzin. Czyli masz 12h spotkań w tygodniu (tyle co przeciętny programista) a zarabiasz z 3 kontraktów 50k
  • Odpowiedz
A i jeszcze na koniec 15 minutowej wizyty na której analizowaliśmy moje umowy B2B to się zaśmiał i powiedział, że mogłem pracować na UoP jak cywilizowany człowiek zamiast siedzieć na śmieciówce to by takich problemów nie było, na koniec skasował mnie 400zł za 15 minut fachowej porady. Gość nawet nie ma 30 lat jako prawnik chciałbym dodać.

@nad__czlowiek: poczatek bardzo dobry, wrecz koncertowo rozegrany ale z tym wiekiem przestrzeliles :/
  • Odpowiedz
żeby wystawić fakturę musze wykonać usługę (zrobić jakiś commit, dodać strone na wiki) a zabrali mi cały dostęp do firmowego VPN xD

@nad__czlowiek: gdyby to nie był bait to bym powiedział żebyś poprosil kolegę, żeby zacommitował na Ciebie jakieś "fix typo". Nie ma technicznych przeciwwskazań w gicie żeby kto inny pushował niż commitował ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WykopX

@nad__czlowiek jesteś bardzo szczodry, że zapłaciłeś jakiemuś bananowemu Oskarkowi 400 zł, za to, że przeczytał za Ciebie umowę B2B i ci ją streścił XD

A Oskarek wrzucił jego umowę do ChataGPT i samo się streściło, nawet nie musiał jej czytać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz