Wpis z mikrobloga

W poprzednich latach obchodziłem sylwestra jakoś tak zobojętniale. Po prostu siedziałem przed komputerem lub telewizorem, samemu, z myślą byleby się nachlać i jakoś przeboleć kaca na następny dzień, lecz w tym roku czuje taki wewnętrzny niepokój. W nadchodzącym roku skończę czterdzieści lat. Pomyśleć - czterdziestoletni kawaler, do tego prawiczek, ogólnie nieudacznik życiowy i czarna owca rodziny, jaka jeszcze chce ze mną nawiązywać jakiś kontakt (kuzynostwo i wujostwo). Jakby tego było mało nie jestem pewny, czy moja głupia firma będzie jeszcze istniała, lub czy mnie nie zwolnią. Ten niepokój jaki siedzi we mnie po prostu jest nieznośny. To jakby czerwie zjadały mój mózg i serce od środka. Czuje się jakby w nowym roku miało zdarzyć coś strasznego. Oby tak się jednak nie stało, oby to był tylko głupie nakręcanie się starego incela.
#przegryw #przegrywpo30tce #samotnosc #nachujjazyje #nienawiscdosamegosiebie #sylwesterzwykopem
CulturalEnrichmentIsNotNice - W poprzednich latach obchodziłem sylwestra jakoś tak zo...

źródło: Blue Cat Blues (1956) 2

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CulturalEnrichmentIsNotNice: Ciężko mi coś napisać mądrego, bo sam mierzę się z depresją, ale może grunt to znalezienie sobie jakichś powodów do radości? Może jakieś pasje, może siłownia. Wiem że to banały i nie zalecza wszystkiego i też ciężko się zmotywować do czegokolwiek, ale małymi kroczkami uda się znaleźć radość w życiu. a tym, jak ktos Cię postrzega się nie przejmuj, wszystkiego dobrego kolego
  • Odpowiedz