Aktywne Wpisy

innych +405
ludzie naprawdę wpłacą 70mln na fundację takiego typa xd
plusujcie to zawołam jak się okaże z tego afera za jakiś czas
#latwogang
plusujcie to zawołam jak się okaże z tego afera za jakiś czas
#latwogang
źródło: Zrzut ekranu 2026-04-25 233633
Pobierz
Ka4az +28
Wykop to jest naprawdę smutne miejsce. Cały internet zarówno w PL jak i za granicą wspiera akcje i cieszy się z tego jak to wywaliło, a tutaj banda przegrywow (łatwo sprawdzić po tagach) szczuje i pluje na prawo i lewo ¯\(ツ)/¯ nic dziwnego, że wszyscy stąd uciekają. #latwogang

Niepopularna opinia
Różowy pasek here. Mam 34 lata, od 12 lat z tym samym facetem.
Nie chcę mieć dzieci.
To znaczy chciałabym, nawet bardzo. Mieć rodzinę jak z obrazka i robić sobie sesje co roku na święta. I móc czytać dzieciom moje bajki z dzieciństwa. Pokazywać im piękno swiata.
Ale prawdopodobnie nigdy dziecka mieć nie będę.
Dlaczego?
W spadku od mojej kochanej mamy, która była tyrana przez swoją kochaną mamę, która była przez wojnę i swoją kochaną… etc. otrzymałam koszyk zaburzeń. Skłonność do uzależnień, zaburzenia odżywiania, borderline, adhd a także lęk społeczny.
Od wielu lat leczę się i dążę do poszerzania samoświadomości, kontrolowania swoich emocji, jestem wolna od wszelkich używek itp, jednak nadal mam nawracające epizody depresyjne włącznie z myślami rezygnacyjnymi.
Jako świadomy i inteligentny człowiek nie sprowadzę na świat istoty, która nie dość, że będzie obciążona genetycznie s-----------m, to jeszcze będzie wychowywana przez matkę z depresją.
Kiedyś posiadanie dziecka było oczywistością. Każdy je miał nie ważne czy w rodzinie były problemy czy nie. I w czasie wojny i w czasie kryzysów dzieci się rodziły. Ja uważam, że generalnie sprowadzanie nowego życia na ten skur**ały świat jest czystym egoizmem. A w takim przypadku jak mój - powinno być karane.
Rodzą się nowe pokolenia ludzi którzy będą mieli przeje*ane i taki jest fakt.
Dodatkowymi powodami dla których nie będę mieć dziecka jest:
- ciągle pogarszająca się sytuacja gospodarcza w Polsce
- imigranci i kryzys imigracyjny który też się pogłębia
- niespokojna sytuacja u naszych sąsiadów
- reforma edukacji która produkuje małych deb**i
- obserwacja otoczenia jak znajomi się rozwodzą i ryją banię swoim dzieciom
Także ten. Nie każda kobieta nie rodzi dzieci dlatego że woli żyć wygodnie i się bawić całe życie
#antynatalizm #depresja #dzieci #rodzicielstwo #niepopularnaopinia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Komentarz usunięty przez moderatora
A instynkt rodzicielski można przelać też w jakieś pozytywne społecznie hobby i pracę charytatywną.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Umarłabym ze stresu, zamartwiając się o przyszłośc potomków. Poza tym też zmagałam
Ale dalej to p---------e - wymówki.
@mirko_anonim: Przepraszam, że co ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Polska jest od lat najszybciej rozwijającą się gospodarką UE i jest w pierwszej trójce na świecie pod względem wzrostu.
Cały paradoks tkwi w tym że ty teraz byłabyś lepszą mamą niż 90% innych kobiet które po prostu rodzą bez większego zastanowienia się nad tym czym w ogóle jest rodzicielstwo i jaka to ogromna odpowiedzialność.
@mirko_anonim: o to to kompletne bzdury, co wcześniej OK
wręcz