Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

wfyokyga +28
Dąb Bartek, najstarsze drzewo w Polsce i na świecie 🌲🌲🌲💪💪💪
źródło: temp_file8691625832687667644
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file8691625832687667644
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Siemano wykopowicze. Serdecznie pozdrowienia dla @mickpl Kibicuję mocno.
Mam kilka pytań odnośnie kredytu hipotecznego. Jak ktoś się pochyli będę bardzo wdzięczny. Piszę z anonima bo nie chcę mi się 4 raz zakładać konta. Teraz obserwuję tylko tag #nieruchomosci i chcę żeby tak zostało. Moje pytanka:
Jak obecnie wygląda sytuacja z możliwością nadpłacania kredytu w różnych bankach? Zależy mi na możliwości nadpłacania kredytu już od początku, bez dodatkowej prowizji dla banku za nadpłaty. Chcę żeby nadpłaty skutkowały skróceniem okresu kredytowania, bez konieczności aneksowania umowy lub z darmowym aneksem. Jak to teraz wygląda? Kredyt chciałbym wziąć w oprocentowaniu stałym.
Druga kwestia: jak obecnie wygląda kwestia refinansowania kredytu? Tak jak pisałem chcę kredyt w oprocentowaniu stałym ze względu na niestabilną sytuację w kraju i regionie. Może się oczywiście okazać, że stopy pójdą w dół, a moja ostrożność okaże się nadmiarowa i mogę być na minus względem gdybym wziął kredyt w oprocentowaniu zmiennym. W takiej sytuacji chciałbym refinansować kredyt, spłacając dotychczasowe zobowiązanie innym kredytem hipotecznym o korzystniejszym oprocentowaniu stałym. Jaka jest szansa na coś takiego?
Chciałbym wziąć kredyt na 250 000 - 300 000zł. Chcę kupić mieszkanie w kwocie 500 000 - 600 000 zł. Także mam około 50% wkładu własnego. Okres kredytowania bym brał pewnie na 20 lat. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Jestem sam, nie mam nikogo na utrzymaniu. Zarobki: 8000 netto. Możliwe że po 3-4 msc miałbym większy zastrzyk gotówki i chciałbym nadpłacić jednorazowo kredyt kwotą przewyższającą wszystkie dotychczasowe raty zapłacone do tego momentu.
Z tej kwoty zarobków może być mi ciężko nadpłacać jakieś sensowne kwoty, więc po uzyskaniu kredytu chcę u dotychczasowego pracodawcy przejść z umowy o pracę na czas nieokreślony na kontrakt B2B (będę mieć w razie co poduszkę finansową na 4-6 msc). Czy przy zmianie umowy o pracę na B2B bank może oczekiwać jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia lub zmienić warunki w jakiś sposób (np. przestanę spełniać jakieś kryteria i dostanę jakąś dodatkową opłatę)?
#nieruchomosci #kredyt #mieszkanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
ile płaciłeś za usługę doradztwa kredytowego? co się w niej mieściło? warto, nie warto?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
no dobrze, ale ja chcę wziąć kredyt z wkładem własnym około 50% to chyba ta wartość nieruchomości musiałaby spaść jakość potężnie żeby coś takiego zaszło o czym piszesz...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi