Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czołem Mirasy!
Planuje złożyć sobie PC do gier, górna półka ale nie za miliony. Gdzie znajdę lepszych speców niż tu? Co sądzicie o takim zestawie:

1. Obudowa do komputera Chieftec APEX AIR GA-01B-M-OP Okno w obudowie Czarna
2. Płyta główna MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
3. Procesor Intel Core i7-13700K BOX (BX8071513700K)
4. Chłodzenie CPU procesora Noctua NH-D15
5. Gigabyte GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB DLSS 3
6. RAM Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000 CL30 Szary
7. Kingston Fury Renegade M.2 Pci-e 4.0 NVMe 2TB
8. ZASILACZ PC ENDORFY SUPREMO FM5 850W 80 GOLD

wszystkie uwagi mile widziane.
#komputery #pcmasterrace #gry

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

• 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zarówno patrząc na zestaw, który podrzucił @olokynsims jak i @tony, wniosek jest jeden - tak samo, jak i w polecanym przeze mnie configu, wszystkie bazują na Ryzenie 7700 od AMD i Nvidii RTX 4070 SUPER. Reszta właściwie jaka by nie była, za wiele w kwestii wydajności nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim za 6.5k ostattnio składałem kompa z Ryzen 7 7700 i RTX 4070 Super. Przepaść do twojego zestawu. A jak chcesz iść na łatwiznę to wejdź na stronę fanboy.pl i wybierz coś z AMD. Uciekaj od Intela. Mało przyszłościowy zestaw będzie na Intelu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie no troche do zmiany na pewno. Mocniejsza grafa i poszukaj procka KF sa tansze. Pamietaj aby wziac intel i nvidie, nie daj sie namówić maćkom z giereczkowa ze amd albo radeon lepszy xDD chyba ze lubisz potem pluc sobie w brodę
  • Odpowiedz
Odpuść Endorfy i poszukaj w tej cenie półmodularnego BeQuiet! lub Corsair.
Kabel zasilający do MB podłączysz raz i prawdopodobnie aż do sprzedaży kompa nigdy go nie wypniesz więc w pełni modularny to strata kasy.
Endorfy to odświeżony brand z grupy SPC. SPC miałem już dwa zasilacze i jedno chłodzenie. Z każdym z tych komponentów był jakiś mniejszy lub większy problem bo to nomen omen chińczyk z nisko-średniej półki.
Zamieniłem zasilacz właśnie na
  • Odpowiedz
@Luvac O ile nie mam żadnego problemu z poleceniem procesora od AMD, o tyle z kartami nadal potrafi być loteria, np. problemy ze sterownikami. Na własną odpowiedzialność ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Na podobnej specyfikacji tylko z karta gf 1080 - stalker 2, full hd z grafika automatycznie ustawiona na High- na otwartym polu widac spadki do 30fps, z gf 3080 automatycznie wszystko na “Epic”, gra w full hd nie schodzi ponizej 50fps, srednio jest 70fps, takze dozbieraj do karty i miej swiety spokoj. Lepiej wziac generacje wstecz, ale mocniejsza, wiekszego poboru pradu w rachunkach nie odczujesz.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
kulturalny-marzyciel-56:

ale przepłacisz za dysk gdzie różnicy nie zobaczysz jakiejkolwiek?

@mirko_anonim: mam 3x samsung 970 evo pro w RAID0 i jak ludzie przychodza, klikaja myszka to nie rozumieja czemu komputer "tak
  • Odpowiedz