Wpis z mikrobloga

@kromeczek: ale nawet jeśli bierze jakies np zdjecia z fb (nikt nie zmusza zeby je tam uploadować xd) to co w tym złego tak naprawde? Czemu to tak boli ludzi? Jak dla mnie to spoko cena za rozwój fajnej technologii która może nam dużo przynieść, usprawnić, zautomatyzować. To co zwykły szary człowiek generuje contentu za swojego życia to i tak nie jest to jakieś szczególnie cenne. Umrze i te dane
  • Odpowiedz
  • 1
@Przegrywek123 idąc tym tokiem, zatoka to nie kradzież! I tak nie chcieliśmy płacić za ten film, a że jest za "darmo" to sobie go zobaczyliśmy (powtarzam, gdyby nie było zatoki to byśmy go po prostu nie oglądali!)

Czytając artykuły płacimy:
a) albo za sam artykuł
b) oglądając reklamy
c) wspominając o autorze w
  • Odpowiedz
@Tratak: no zatoka to też nie kradzież. Żeby zaszła kradzież, musisz fizycznie kogoś czegoś pozbawić.

chatgpt nie ma za wiele wspólnego z ludzką świadomością

To chyba źle ci wiadomo, llmy są bazowane na sieciach neuronowych, które są bazowane na ludzkich neuronach.

Czyli wg twojej definicji, każdy artysta ukradł kosmiczne ilości prac innych artystów i teraz na ich podstawie tworzy. Idę coś narysować, żeby jeszcze bardziej okraść artystów
  • Odpowiedz
@Przegrywek123: co ci ten debil altman naopowiadał, jak serwerownia pełna kart graficznych w cenie dobrego auta każda, ciągnąca tyle prądu co nie mała fabryka, przerabiająca na sekunde terabajty danych ma cokolwiek wspolnego z ludzkim umysłem. To że marketingowy nazwali to "sztuczną inteligencją, sieciami neuronowymi i innym p--------o" to nie znaczy ze tak jest. Odetnij tą sztuczą inteligencje od najlepszych danych i nakram np obrazkami przedszkolaków nie nie ważne jak bardzo
  • Odpowiedz
@kromeczek: Tyle ze to co wypluje to zawsze jakies prawdopodobienstwo a nie ze kradnie kropka w kropke. Jakbym stworzyl generator losowych słow i generowal tak dlugo az przez przypadek stworzyłbym tekst znanej piosenki to wg Ciebie kradziez praw autorskich czy nie? To co ludzki mózg wypluje to jest tylko i wyłącznie na podstawie inputu jaki dostał przez zycie, poprzez srodowisko, nauke. Jak cos tworzy to tez sie inspiruje tym co
  • Odpowiedz
@kromeczek: ziomek, ja magisterkę z konwolucyjnych sieci neuronowych pisałem, nic mi altman nie tłumaczył.

odetnij tą sztuczą inteligencje od najlepszych danych i nakram np obrazkami przedszkolaków [..] ich algorytm generowałby najwyżej obrazki na poziomie przedszkolaków

@kromeczek: no patrz, to tak jak ludzie. Myślisz że jak weźmiesz kogoś z plemienia odciętego od świata, to mona lisę narysuje? Jak myślisz, ile jeden człowiek wymyśli, jak nie otrzyma żadnej edukacji? To, że ja
  • Odpowiedz
@Przegrywek123 to, że coś tam pisałeś nie znaczy, że się na tym znasz.
Jeśli twój mózg działa tak jak chatgpt to spoko, nie każdy jest w pełni rozwiniętym człowiekiem z pełnią emocji i tak dalej.
Myślę, że jak wezmę kogoś z talentem, dam mu narzędzia to namaluje coś ciekawszego i ładniejszego niż sześciolatek co możesz sobie potwierdzić porównując swoje dziecięce obrazki z takimi jakie robisz teraz. Ja nigdy się nie uczyłem
  • Odpowiedz
@f9JXBEArQ2H4TKl: @Przegrywek123 xd, nie ważne jak bardzo zaklinać będziecie ta cudowną technologie, Altman i jemu podobni ma lachę ciągniętą przez dziwkę w swoim Koenigseggu i śmieje się z takich jak wy. Sprzedali wam bajkę o umyśle w komputerze podlaną miliardami dolarów korporacyjnych pieniędzy i kradzieżą danych na gigantyczna skalę oraz szczyptą marketingu, zarobili na tym miliardy a wam zostało jarać się chatem który jakby podawał źródła z których czerpie
  • Odpowiedz