@Phallusimpudicus hehe a spróbuj zażartować wśród zetek na jakiej platformie serial leci, że "na zatoce" to patrzą się tymi swoimi tik toczkowymi oczkami i nie wiedzą o co biega xDDD.
@mentari: @D00D00 w dużym skrócie. Gdy ChatGPT ściąga sobie z sieci dane, ignoruje ich legalność. Jeśli są one w publicznej domenie, dość łatwe do przetworzenia - to je wciąga.
@LebronAntetokounmpo: nie tylko chatgpt, te algorytmy nie miałby prawa spinać się finansowo jakby im przyszło legalnie zapłacić za kontent używany do szkolenia. Chatgpt i jego "nauka" na postach januszy z elektrody to jest wierzchołek góry lodowej. Najwieksza kradziez w dziejach swiata
@mazut_kluczowy: Żebyś wiedział, mam brata gówniarza i ostatnio gadałem z jego kumplami o grach. Byś widział te oburzone miny jak im powiedziałem że mam za darmo to za co oni płacą gruby hajs.
@K-S-: Co najlepsze młodsze pokolenia kompletnie nie potrafią niczego piracić bo po co skoro wszystko było dostępne za 5zł miesięcznie. No cóż eldorado się skończyło, teraz kuzyni w trakcie studiów IT proszą o ściągnięcie kilku filmów/gierek xd
hehe a spróbuj zażartować wśród zetek na jakiej platformie serial leci, że "na zatoce" to patrzą się tymi swoimi tik toczkowymi oczkami i nie wiedzą o co biega xDDD.
@mazut_kluczowy: No, ale to nic dziwnego, że nie znają, bo są zwyczajnie młodsi. Ja też nie rozumiałem żartów tych dziadków od Commodore i Atari, dziś już mało kto je rozumie.
@Phallusimpudicus hehe a spróbuj zażartować wśród zetek na jakiej platformie serial leci, że "na zatoce" to patrzą się tymi swoimi tik toczkowymi oczkami i nie wiedzą o co biega xDDD.
Niby to pokolenie jest internetowe itp, ale oni są w zdecydowanej większości technologicznymi analfabetami xD nonstop ze strarfonem, a jedynie co potrafią to scrollować, a komputer to niewiele lepiej ogarniają od seniora xD
@mazut_kluczowy: no niestety, tak jak przewidziałem, serwisy streamingowe to de facto kablówka on demand xD
Jest tylko kwestią czasu jak abonamenty będzie można brać MINIMUM na rok i z znikną miesięczne zobowiązania i opcja żeby sobie wziąć na miesiąc i obejrzeć 1-2 seriale, a później inną platformę. Już przygotowują powoli grunt pod to, ale wciąż różnica w cenie rocznego abo vs miesięcznego nie jest taka zła.
@GladysDelKarmen: dodatkowo jak ściągniesz to posiadasz, nikt Ci tego nigdy nie zabierze bo masz u siebie na dysku, nikt nie nałoży cenzury bo mu się stara bajka nie podoba
słowo klucz, więc gdzie problem? gdzie kradzież? skoro te dane są publicznie dostępne to nie widzę problemu. Jak osobiście wchodzisz na forum i czytasz posty to też kradniesz? xd A niech się uczą, jak najwiecej. Przydatne narzędzia
źródło: obraz
PobierzPiratebay - 0 zł i dostępny do wszystkiego
Wybor jest prosty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://piracymonitor.org/chat-gpt-trained-using-pirated-e-books/
Komentarz usunięty przez autora
@mazut_kluczowy
xDDD
@mazut_kluczowy: No, ale to nic dziwnego, że nie znają, bo są zwyczajnie młodsi. Ja też nie rozumiałem żartów tych dziadków od Commodore i Atari, dziś już mało kto je rozumie.
Niby to pokolenie jest internetowe itp, ale oni są w zdecydowanej większości technologicznymi analfabetami xD nonstop ze strarfonem, a jedynie co potrafią to scrollować, a komputer to niewiele lepiej ogarniają od seniora xD
@mazut_kluczowy: Jestem millenialsem i nie mam TikToka, a też bym nie wiedziała, o co chodzi.
Jest tylko kwestią czasu jak abonamenty będzie można brać MINIMUM na rok i z znikną miesięczne zobowiązania i opcja żeby sobie wziąć na miesiąc i obejrzeć 1-2 seriale, a później inną platformę. Już przygotowują powoli grunt pod to, ale wciąż różnica w cenie rocznego abo vs miesięcznego nie jest taka zła.
Nie bez kwiku, ale
słowo klucz, więc gdzie problem? gdzie kradzież? skoro te dane są publicznie dostępne to nie widzę problemu. Jak osobiście wchodzisz na forum i czytasz posty to też kradniesz? xd A niech się uczą, jak najwiecej. Przydatne narzędzia