Wpis z mikrobloga

@LebronAntetokounmpo: nie tylko chatgpt, te algorytmy nie miałby prawa spinać się finansowo jakby im przyszło legalnie zapłacić za kontent używany do szkolenia. Chatgpt i jego "nauka" na postach januszy z elektrody to jest wierzchołek góry lodowej. Najwieksza kradziez w dziejach swiata
  • Odpowiedz
  • 15
@mazut_kluczowy: Żebyś wiedział, mam brata gówniarza i ostatnio gadałem z jego kumplami o grach. Byś widział te oburzone miny jak im powiedziałem że mam za darmo to za co oni płacą gruby hajs.
  • Odpowiedz
@K-S-: Co najlepsze młodsze pokolenia kompletnie nie potrafią niczego piracić bo po co skoro wszystko było dostępne za 5zł miesięcznie. No cóż eldorado się skończyło, teraz kuzyni w trakcie studiów IT proszą o ściągnięcie kilku filmów/gierek xd
  • Odpowiedz
hehe a spróbuj zażartować wśród zetek na jakiej platformie serial leci, że "na zatoce" to patrzą się tymi swoimi tik toczkowymi oczkami i nie wiedzą o co biega xDDD.

@mazut_kluczowy: No, ale to nic dziwnego, że nie znają, bo są zwyczajnie młodsi. Ja też nie rozumiałem żartów tych dziadków od Commodore i Atari, dziś już mało kto je rozumie.
  • Odpowiedz
  • 34
@mazut_kluczowy

@Phallusimpudicus hehe a spróbuj zażartować wśród zetek na jakiej platformie serial leci, że "na zatoce" to patrzą się tymi swoimi tik toczkowymi oczkami i nie wiedzą o co biega xDDD.

Niby to pokolenie jest internetowe itp, ale oni są w zdecydowanej większości technologicznymi analfabetami xD nonstop ze strarfonem, a jedynie co potrafią to scrollować, a komputer to niewiele lepiej ogarniają od seniora xD
  • Odpowiedz
@mazut_kluczowy: no niestety, tak jak przewidziałem, serwisy streamingowe to de facto kablówka on demand xD

Jest tylko kwestią czasu jak abonamenty będzie można brać MINIMUM na rok i z znikną miesięczne zobowiązania i opcja żeby sobie wziąć na miesiąc i obejrzeć 1-2 seriale, a później inną platformę. Już przygotowują powoli grunt pod to, ale wciąż różnica w cenie rocznego abo vs miesięcznego nie jest taka zła.

Nie bez kwiku, ale
  • Odpowiedz
@LebronAntetokounmpo:

publicznej domenie

słowo klucz, więc gdzie problem? gdzie kradzież? skoro te dane są publicznie dostępne to nie widzę problemu. Jak osobiście wchodzisz na forum i czytasz posty to też kradniesz? xd A niech się uczą, jak najwiecej. Przydatne narzędzia
  • Odpowiedz