Aktywne Wpisy

SilesianPill +205

wykop +4
Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie

Czy nawrócił się ktoś do Boga w trakcie trwania depresji/nerwicy czy innych zaburzeń psychicznych? Serio pytam, oglądam dużo świadectw na YT i wiele ludzi tego doświadczyło w trakcie trwania tych przypadłości i zostali uleczeni. Ja jestem właśnie w trakcie nawrócenia a depresja ciężka trwa od paru miesięcy i tak szczerze to nie wiem czy bym w ogóle pomyślał żeby zwrócić się do Boga gdyby nie te straszny stany. Ciekawi mnie opinią innych i proszę darować sobie smieszkowanie z tematu
#depresja #nerwica #wiara #kosciol #religia #chrzescijanstwo #katolicyzm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
zaczelo sie z kolei poprawiac jak zamiast liczyc na cudowna boska interwencje sam wzialem sie do roboty
nawroc sie polecam, przekonasz sie ze to jest bait dla
Przykładowo u mnie depresja jest skutkiem złych rodziców oraz problemów ze zdrowiem. Gdybym jutro obudził się zdrowy oraz zapomniał o tym co mi zrobili rodzice to bym żadnej depresji nie miał.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Pamiętaj, ludzie traktują Boga jak studnie życzeń, mają tylko wymagania a sami od siebie nic nie dają a mają potem pretensje, że ten Bóg nie działa tak jak oni by chcieli, bo nie załatwił ich problemów za nich samych. To nie jest tak
źródło: image
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Jak rozumiem calkowicie odrzucasz mozliwosc zarzucenia wiary po "nawróceniu"?
a nie ze juz kiedys wierzylem przestalem i znow zaczalem
A Ci ludzie ktorzy giną w wypadkach samochodowych to co, "pan Bóg chcial ich szybciej w swoim ogrodzie zbawienia", robiąc ogromna tragedię na ziemi tym ktorzy zyja ?
Ha tfu
Poza tym uważam, że zdecydowana większość wypadków to wynik wolnej woli ludzi a nie boska interwencja.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
A z trzeciej strony dalej trapią mnie dolegliwości natury psychicznej i cierpienie różnego typu. Myślę, że tu właściwa