Wpis z mikrobloga

@56632: Trochę idiotyczne trolowanie(żart, bo to całkiem idiotyczna manipulacja, taka dla szurów) Wstawienie randomowej grafiki obszaru gdzie nikt nie mieszka.xD WPISZ SOBIE W GOOGLE: "ŚREDNIE ROCZNE TEMPARATURY W POLSCE W LATACH? np. 1900-2024? albo OD POCZĄTKU ISTNIENIA POMIARÓW. Ch*j mnie obchodzi że na biegunach jest taka sama, zimniej lub się nie zmienia, jak tam gdzie są NAJWIĘKSZE SKUPISKA CYWILIZACJI ROŚNIE BARDZO SZYBKO. Mnie interesuje nasze położenie, bo argument że na
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry: I gdzie to ciepło ze Słońca się akumulowało cały ten czas? Dlaczego w tym, a nie innym momencie, zostało uwolnione?

Skoro mniej chmur powoduje ocieplenie (?) to jak wytłumaczysz wzrost temp również nocami i to także w zimie? Których chmur jest mniej? Bo wiesz, różne rodzaje w różny sposób przepuszczają promieniowanie.

Dlaczego Stratosfera się ochładza?

"Wina Słońca, wina chmur, to nie CO2" xD
  • Odpowiedz
@Cumulonimbus:

I gdzie to ciepło ze Słońca się akumulowało cały ten czas? Dlaczego w tym, a nie innym momencie, zostało uwolnione?

Chyba nie ogarniasz fizyki na podstawowym poziomie. Każdy ośrodek ma swoje właściwości pochłaniania jak i wypromieniowywania ciepła. Zarówno cegła, samochód, dom jak i planeta. Przecież o to chodzi z CO2, który miałby zmieniać tę właściwość planety, zatrzymując więcej ciepła. Tak, tu mowa jest o tym samym mechanizmie, tylko ja
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry Sam się nadajesz na mema bo brak chmur nocą powoduje szybsze wypromieniowanie ciepła z ziemi. No chyba, że jesteś w stanie udowodnić, że jednak chmur jest mniej tylko w dzień xD

Tyrada na temat mojego ogarniania fizyki nic nie wniosła, bo nie napisałeś nic bardziej sensownego niż jest w tym memie o ziole #pdk Żadnego wyjaśnienia, nic.

Ciepło ze stratosfery przesunięte do termosfery przez brak chmur xDddd Przeteleportowało się?
Cumulonimbus - @DanteTooMayCry Sam się nadajesz na mema bo brak chmur nocą powoduje s...

źródło: temp_file2752200557223118298

Pobierz
  • Odpowiedz
@Cumulonimbus:

Sam się nadajesz na mema bo brak chmur nocą powoduje szybsze wypromieniowanie ciepła z ziemi. No chyba, że jesteś w stanie udowodnić, że jednak chmur jest mniej tylko w dzień xD

Czyli Ty tak poważnie... no xD. Dobra, nie ma co ciągnąć. To Twoje wcześniejsze pytanie screenuje sobie na memika. Bo, żebyś Ty chociaż jeszcze ogarniał czytanie ze zrozumieniem na podstawowym poziomie, ale nawet tyle nie,
  • Odpowiedz
Nom, to tylko chmurki, a nie CO2 xD

Ilość chmur nie zmienia się tak samo nad całą planetą. Nad oceanami ich ilość wzrasta, nad lądami spada. Temperatura rośnie wszędzie.

Chmury nie są powodem obecnie norowanego ocieplenia.
Cumulonimbus - Nom, to tylko chmurki, a nie CO2 xD 

Ilość chmur nie zmienia się tak ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz