Wpis z mikrobloga

@Zielony34: pytam, bo jeżdżę małym koreańczykiem i tak szumi w środku powyżej setki, że jak mam do przejechania 30km to głowa boli. Do tego krótka skrzynia i 5 biegów więc silnik wyje, ale nie kupię limo, bo w tym kraju na parkingach jest dziki zachód
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi Zależy od wersji wyposażenia i silnika. Ja mam hatchbacka w wersji Intense (chyba ma dodatkowe wygłuszenia) z akustyczną przednią szybą i silnikiem 1.3tce (skrzynia 6b) i jak dla mnie jest spoko. Przy 140 mam bodajże 3k obrotów. W porównaniu do nowej Corolli w kombi jest przepaść na korzyść Megane. Jest też lepiej niż w Astrze K.

Jak kupisz 1.6sce i bieda wersję to przy prędkościach autostradowych będzie raczej głośno.
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: jako posiadacz mogę powiedzieć co nieco - wyciszenie jest ok tylko trzeba brać 1.3 140km lub 159/160 km bo wersja 115 wyje, podobnie inne wersje typu sce itd. W wyższych wersjach (intens/rs line) jest przednia szyba akustyczna i to dużo daje. Boczne już niestety są zwykłe ale przednia dużo daje - szum / hałas jest lekki szczególnie przy 130+ ale da się rozmawiać z pasażerami normalnie czy jechać bez
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: 1.6 205 km ma ok opinie z tego co widziałem ale z tym silnikiem kupisz auto tylko przed liftingiem czyli z tragicznym tabletem multimedialnym. Nie żeby wkładany po liftingu easy link był jakiś wybitny ale różnica jest kolosalna i nie odstaje od nowych aut aż tak bardzo jak ten stary system. Ogólnie w Renault najlepiej brać auta po liftingu bo eliminują wtedy większość bolączek z jakim się boryka dany
  • Odpowiedz