Wpis z mikrobloga

Cześć! Robię grę komputerową, symulator ekonomiczny zarządzania nieruchomościami #nieruchomosci #hehe Mam mały devlog (w j. angielskim); 1. odcinek już jest. Jest to moja już druga próba ugryzienia tematu (3, jeśli liczyć dawny projekt Pythonowy na GH).

Gra ogólnie jest inspirowana #openttd i #gry w starym dobrym rzucie izometrycznym, w stylu graficznym UWAGA UWAGA, NIE PIXEL ART! - obiektów wektorowych. Planuję wydać na mobilki i desktopa. Całość robiona w #godot

Założyłem też zrzutkę, coby mieć więcej motywacji do pracy nad projektem, więc super, gdybyście pomogli: https://zrzutka.pl/afs7nr #zrzutka

Sam release, jeśli wszystko pójdzie dobrze planuję na luty lub marzec, chyba, że ktoś mi wjedzie na amibcje ;).

Podrawiam!

Jak macie pytania, to zapraszam do komentarzy.

I tak trochę #programowanie #gamedev bo poniżej devlog z Godota.
lucius39 - Cześć! Robię grę komputerową, symulator ekonomiczny zarządzania nieruchomo...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
  • 0
@Megalogin: bardzo dobrze Ci się kojarzy :) Ja natomiast, jako właśnie inspirowany Capitalismem 2. chciałbym stworzyć coś w podobnym klimacie, a do tego tchnąć nieco więcej życia w samą grę, bo C2 był dla mnie trochę taki surowy i kojarzy mi się ze wszechobecnymi wykresami.
  • Odpowiedz
Mam mały devlog (w j. angielskim)

@lucius39: tylko czemu po angielsku? Zakładam, że to chęć dotarcia do większego grona odbiorców, niemniej na angielskim yt pełno jest devlogów, natomiast w Polsce jest posucha pod tym względem. Dlatego też polecam z zapoznaniem się z strategią czerwonego i niebieskiego oceanu bo może to usprawnić strategię sprzedaży gry.
  • Odpowiedz
  • 0
Dlatego też polecam z zapoznaniem się z strategią czerwonego i niebieskiego oceanu bo może to usprawnić strategię sprzedaży gry.

@huopZeWsi: Może wprost mów o niszy rynkowej z nienasyconym popytem? :)
  • Odpowiedz