Wpis z mikrobloga

@thorgoth: Polacy wspierający niemieckich nacjonalistow (bo niemiecki nacjonalizm to nic niebezpiecznego) nie wierzą w istnienie Araba wspierającego niemieckich nacjonalistow.
  • Odpowiedz
@thorgoth: przykro mi i tak w to nie uwierzę, bo po pierwsze akcja wygląda na pro islamska i czy myślicie że nie rozgrywają Europy, chyba tak powinno wyglądać szpiegostwo zamachy by od prawdziwych autorów odsunąć podejrzenia. To jak jak lewica wszystkich uważa za onuce a najprawdopodobniej sama jest.
  • Odpowiedz
@thorgoth: ja chętnie będę mówił, ale jaka jest logika żeby wjeżdżać w tłum i popierać antyomigranckie nastroje, jednocześnie samemu będąc jednym z nich, to się nie trzyma logiki
  • Odpowiedz
@thorgoth: to był bardzo dziwny zamach. Znaczy nic dziwnego, że kolorowy itd., dziwnym jest natomiast, że w momencie, gdzie AFD robi właśnie skok po władzę zdarza się coś takiego. Tutaj tylko pytanie, czy jest to zbieg okoliczności, czy dokładnie planowana akcja służb, ale to już do dyskusji przy wigilijnym stole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tutaj tylko pytanie, czy jest to zbieg okoliczności, czy dokładnie planowana akcja służb,

@Kreation: rozumiem,że sluzb afd? Bo tylko im ten zamach dał zwiększenie poparcia. Tylko oni na tym skorzystali. Każdy następny zamach też będzie im dawał poparcie.
  • Odpowiedz
  • 0
to był bardzo dziwny zamach

@b3rserke: tu się zgadzam.
Najbardziej mnie dziwi że to był Saudyjczyk. To nie był byle migrant z pontonu tylko człowiek zamożny, wykształcony, który ze swoimi kwalifikacjami mógłby mieszkać w dowolnym kraju na świecie.
Te jego wpisy, na tyle na ile zdołałem je przejrzeć, są niekoherentne, niespójne ze sobą.
Albo był psychiczny, w bardzo dziwny sposób albo miał ciekawych znajomych.

Chociaż jeśli to drugie to dziwne
  • Odpowiedz
No tak, ale ile komentarzy czytałem, że ten zamach to po to, zeby afd zaszkodzić. A to brednie do kwadratu, bo im akurat słupki lecą w górę po każdym zamachu. Dla mnie ten gość był psychiczny, do tego wychowany w islamie, to i rozwiązania siłowe.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

to że sympatyk AfD mordując ludzi zwiększy poparcie dla AfD jest tezą ryzykowną

Jak widzisz wiele osób podważa jego związki z afd. A sama informacja nie wiem na ile jest kolportowana w mediach niemieckich
@b3rserke Z tym skokiem na władze afd to bym się nie rozpędzał. Jaka zdolność koalicyjną mają? Z tego co się orientuję mniejsza niż PiS. PiS wygrał wybory i nie rządzi, a afd póki co
  • Odpowiedz
@ardianwhite

@thorgoth: przykro mi i tak w to nie uwierzę, bo po pierwsze akcja wygląda na pro islamska i czy myślicie że nie rozgrywają Europy, chyba tak powinno wyglądać szpiegostwo zamachy by od prawdziwych autorów odsunąć podejrzenia. To jak jak lewica wszystkich uważa za onuce a najprawdopodobniej sama jest.

ktoś przetłumaczy?
  • Odpowiedz