Aktywne Wpisy

Tranq +58
byłem w fajnych miejscach, robiłem fajne rzeczy, nocowałem z fajnymi pannami, ale nic nie sprawia większej radości niż to:
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
źródło: image
Pobierz
pepedros +214
Wierzę, że będę miał zaszczyt przejęcia Kuby - oświadczył prezydent USA Donald Trump. W jego opinii jest to "upadły" kraj, który nie posiada "niczego" poza pięknym krajobrazem i wspaniałymi ludźmi. - Myślę, że mogę zrobić z nią, co chcę - dodał amerykański polityk.
Jemu to wiecznie mało :D
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-bede-mial-zaszczyt-trump-wskazuje-kolejny-cel-mowi-o-wyzwole,nId,22656555
#gielda

Mija mi niedługo 27 rok bez dziecka i raczej nie zanosi się na zmianę.
Czy się tego boję?
I Tak i nie.
Ja się nieświadomie urodziłem w erze wynajmu, kredytów, leasingów itp. i myśl, że moje dziecko ma dalej utrzymywać to pasożytnictwo, mnie obrzydza i przeraża.
Moim zdaniem niska dzietność to zwykły manifest nas, młodych ludzi, którzy widzą jak "elita" wykreowała sobie świat pod siebie.
Więc następnym razem, jak zamierzacie zrzucić winę za niski przyrost na młodych, to sobie przypomnijcie, ile włożyliście wcześniej, aby go poprawić
I śmieszy mnie, jak ktoś próbuje mnie teraz przekupić jakimiś drobnymi benefitami do posiadania dziecka, bo im się pali pod dupą, ich cel jest dla mnie jasny, a to nie jest rozwiązaniem problemu.
#nieruchomosci
#gospodarka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Niska dzietność jest wyborem, najczęściej z wygody. Względy ekonomiczne też są, ale nie takie jak przytaczasz, ale: jeszcze kupię meble, jeszcze samochód a potem dzieci, a potem już jest późno i aaa już jesteśmy za starzy, nie pchajmy się w pieluchy. Właściwie ilu ludzi tyle argumentów, Twój jest jednym z wielu, żadnym k****manifestem xD
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@wredny_bombelek: Najlepszy sposób na przeżycie życia. Polecam.
ale to są tylko (głównie) czynniki ekonomiczne. wysryw zawiera najczęstsze przyczyny o których słysze wśród znajomych
gadanie o tym, że brak posiadania dzieci to konformizn to zwykłe piedrolenie, sraken pierdaken i brak zrozumienia szerszego problemu. nie mówię, że ja wszystko w 100% tu rozumiem i ogarniam, ale nie chodzi tylko o wygodę życia, ale o zepewnienie temu dziecku/tym dzieciom bezpieczeństwa finansowego itp.
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-17 193129
Pobierz@kuncfot: Nie potrzeba żadnych argumentów. Każdy ma prawo nie mieć dzieci i nie musi się z tego nikomu tłumaczyć.