Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
czy ktoś z was spotkał się z dyskryminacja ze względu na skończony kierunek studiów/kończoną uczelnię?
sytuacja jest dla mnie bardzo dziwna, ponieważ pracodawca preferuje studentów tylko z jednej uczelni, mimo tego że nie mają wykształcenia kierunkowego ściśle do pracy którą wykonują (jedynie studiują na określonym wydziale). Jest to dla mnie irytujące, bo nie wydaje mi się żebym miała mniejszą wiedzę od osób z którymi pracuję. Ja sama skończyłam kierunek techniczny, pracuję w zawodzie jednak nie kończyłam uczelni takiej jak wszyscy inni. Dyskryminacja jest raczej od współpracowników, którzy na każdym kroku czekają aby mogli mnie złapać na czymś czego nie umiem. Atmosfera taka nie jest szczytem moich oczekiwań i zastanawiam się co mam ze sobą zrobić i na ile to jest normalne
#studia #studbaza #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@epicentrum_chaosu: To nazywa się szef pan władca życia i śmierci, który wie, że jak weźmie gościa co nie będzie miał kwalifikacji, ale będzie dla niego bierny, mierny, ale wierny to wygra na tym. Osoba co ma za duże kompetencje do pracy dla takiego typa oznacza kłopoty. W wielu branżach tak jest. Nawet szpitale powiatowe. Czemu tam dużo dzieci miejscowych notabli czy kolega bierze syna kolegi jako ordynator? Bo taki będzie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oczywiście, że nie jest to normalne, nie powinno tak być i nie ma do tego prawa, choć prawda jest taka, że w każdej pracy jest jakaś dyskryminacja i różnego rodzaju klany i kluby wzajemnej adoracji. Uczelnie podlegają w Polsce niby tym samym przepisom i choć jakieś różnice też na pewno się znajdą, to jest to tylko jego osobista fanaberia najpewniej nie poparta żadnymi merytorycznymi argumentami.
Zależy też w jaki
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
optymistyczny-archiwista-14: Ale o co ci chodzi? Najpierw piszesz o pracodawcy, potem o współpracownikach. To normalne że ktoś po uw albo uj na będzie miał lepszą opinię niż ktoś po kolegium tumanum.

Weź pod uwagę że pracodawcy też się ze sobą komunikują i jak będziesz chciała zmienić pracę to ludzie w branży będą wiedzieć że próbowałaś robić smród o takie nic. Nie trawię was.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz