Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: To teraz sobie wyobraź co przeżywa Karolina, która szła na kulturoznastwo licząc na to, że w pracy będzie dużo podróżować i rozmawiać z ciekawymi osobami, po nocach zakuwała przemiany ustrojowe Zimbabwe i wpływ sytuacji geopolitycznej Kongo na rozwój tamtejszej poezji, a teraz musi się użerać z antyspołecznymi spierdoksami, którzy zarabiają 10x więcej za klikanie w konkuter xd
  • Odpowiedz
którzy zarabiają 10x więcej za klikanie w konkuter xd

@deletenomads: jak wspomnial @patryk-kabacinski-1 scrum master zarabia wiecej od developera za siedzenie na spotkaniach i poganianie batem programistow, to raczej programisci powinni miec bol 4 liter, ze jakas glupia Anetka po kulturoznastwie, ktora nie wie NIC o IT zarabia wiecej od nich za klapanie dziobem na spotkaniach
  • Odpowiedz
@deletenomads: cope. Karolina sobie pojeździła na Erazmusach, zwiedziła świat, zaliczyła karuzelę kutang, studia na lajcie przeszła, będzie miała wspomnienia, później znajdzie sobie beciaka i ułoży sobie życie. A antyspołeczny klikacz w międzyczasie zaliczy epizod depresyjny albo magika.
  • Odpowiedz
którzy zarabiają 10x więcej za klikanie w konkuter xd

@deletenomads: XD

Od razu tysionc razy więcej, po co się rozdrabniać XD
Zazwyczaj Scrum Master zarabia niewiele mniej co programista a są i przypadki że zarabia więcej. A różnice są jakieś marginalne. Nawet najlepszy dev nie zarabia 10 minimalnych, więc XD
  • Odpowiedz
Gdyby przeciętny programista rzeczywiście ogarniał rachunek różniczkowy i fizykę, to nie klepałby CRUDów w sprintach pod nadzorem Karoliny Scrumasterki.

@Pieszczoszek_Czyscioszek: A założymy się? :D

Podpowiem, że w akademii zarabia się jeszcze mniej niż scrum master a firm R&D z prawdziwego zdarzenia w Polsce jak na lekarstwo, więc i stawkami konkurować nie muszą.
Mit, że ilość zarobków zależy od ilości niszowej wiedzy już dawno mi przeszedł a Scrum Masterka Karolina jest
  • Odpowiedz
@patryk-kabacinski-1: scrum masterze z godnie ze scrum-guidem nie są niczyim szefem, nie maja żadnej prawidziwej władzy, są tylko w cetrum uwagi. Wiec jak karoliki wam szczekaja polecam przeczytac scrumguida wtedy mozna bezpiecznie sprowadzać karolinke na ziemie, Bo w scumie programisci, maja władze i decyzyjnośc techniczna, PO ma włądze i decyzyjnośc biznesowa, a scrum maseter to taka sierota.
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: dlaczego za każdym razem gdy sprawdze posty na wykopie takiego hejtera programistów to widze coś typu;
"Po skończonych studiach wysłałem kilkadziesiąt CV i dostałem 1 telefon z zaproszeniem na rozmowe, minimal pod stołem na czarno i musiałem mieć własny samochód"
przykład z twojego profilu, hejtowanie #programista15k to rozumiem taki twój kołpak na złe decyzje życiowe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz