Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +114
#rozdajo z okazji zbliżającego się święta konsumpcjonizmu, czyli Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: Rozdajo JakDorobic (1)
Pobierz
chandler-bing +231
Tak samo kisnę jak widzę typów stojących w godzinnych kolejkach do Manikana czy innych "fancy" naleśnikarni w Warszawie.
źródło: Screenshot 2025-11-14 at 09.31.25
Pobierz

źródło: 9dw8by
Pobierz@deletenomads: jak wspomnial @patryk-kabacinski-1 scrum master zarabia wiecej od developera za siedzenie na spotkaniach i poganianie batem programistow, to raczej programisci powinni miec bol 4 liter, ze jakas glupia Anetka po kulturoznastwie, ktora nie wie NIC o IT zarabia wiecej od nich za klapanie dziobem na spotkaniach
@deletenomads: XD
Od razu tysionc razy więcej, po co się rozdrabniać XD
Zazwyczaj Scrum Master zarabia niewiele mniej co programista a są i przypadki że zarabia więcej. A różnice są jakieś marginalne. Nawet najlepszy dev nie zarabia 10 minimalnych, więc XD
@Pieszczoszek_Czyscioszek: A założymy się? :D
Podpowiem, że w akademii zarabia się jeszcze mniej niż scrum master a firm R&D z prawdziwego zdarzenia w Polsce jak na lekarstwo, więc i stawkami konkurować nie muszą.
Mit, że ilość zarobków zależy od ilości niszowej wiedzy już dawno mi przeszedł a Scrum Masterka Karolina jest
Mitem jest, że w moim komenatrzu pada słowo o zarobkach.
"Po skończonych studiach wysłałem kilkadziesiąt CV i dostałem 1 telefon z zaproszeniem na rozmowe, minimal pod stołem na czarno i musiałem mieć własny samochód"
przykład z twojego profilu, hejtowanie #programista15k to rozumiem taki twój kołpak na złe decyzje życiowe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pieszczoszek_Czyscioszek: XD
No to o czym my rozmawiamy...