Wpis z mikrobloga

@Piotrek7231: Ja, dziecko lat 90: ubrania po bracie, czwartym kuzynie, ruskie podróby ze straganu, same podróbki byle ciepło i pociągnęło kilka lat
Ja gdy zarobiłem pierwsze pieniądze: najeczki, pumeczki, adidaski, ciuchy, które się dziurawią po roku i płowieją od samego założenia
Ja po 30: mam mało ciuchów i kupuję ich mało, płacę za skład i jakość a nie za markę, unikam markowych ciuchów bo wiem, że to płacenie za logo
  • Odpowiedz
@open_or_die: Poliester to dobry materiał na worki na gruz i plandeki na ursusa. Już wolałbym nosić najtańszą bawełnianą podróbę najtańszego fruit of the loom niż zapłacić za poliestrowy ciuch.

• Odpowiedz
@NiBBonacci no ale to nie zmienia faktu że w latach 90 lataliśmy w plastiku który był pancerny i dlatego tyle służył.

Sam teraz zgarniam w szmatexach pewny rodzaj poliestrowych koszulek adidasa, nie ważne czy chodzisz w nich dzień czy 5 lat, cały czas są takie same.

@wyscrollowany ostatnio wziąłem bossa dla biedaków (mały znaczek hugo) i po 1 praniu przeszła w tryb kanapowy, niby 100% bawełna, a się zniszczyła jak
  • Odpowiedz
@Piotrek7231 Od dłuższego czasu ubieram się głównie w GANT (90% ciuchów) bo ubrania dobre a marka była praktycznie w Polsce nieznana. Teraz robi się bardziej popularna ale nie mam pomysłu na co się przerzucić ;)
  • Odpowiedz
@Pawel993 wymyslili sobie durny tekst i mysla ze jakiemus marcinkowi bedzie ktos placil za noszenie czegos. i gadka o poliestrze, a nie rozrozniaja w ciemno materialow. jeszcze nie odkryli ze moda to nie tylko cieple skarpetki ale chodzi o to zeby jakos wygladac
  • Odpowiedz
@Caracas: Ja dość długo kupowałem koszulki w sieciówce C&A, koszulki 100 bawełna, fajnie leżały na ciele, kosztowały po 29zł. Kupowałem po 6 sztuk i więcej na raz. Żadnego logo nic nie miały. Po 6 latach nadal się nadają żeby je roboczo gdzieś założyć. Niestety sklep się popsuł, tych koszulek chyba już nie ma, albo są z innego materiału, 2x droższe .
  • Odpowiedz
Ale tryhardowanie z tym nienoszeniem logo, jakiś hugo bosów i innych gucci też bym nie założył bo kojarzą mi sie z wiejskim bananiarstwem ale zwykłe rzeczy adidasa czy innego umbro to czemu nie
  • Odpowiedz
@yee__

@Pawel993 wymyslili sobie durny tekst i mysla ze jakiemus marcinkowi bedzie ktos placil za noszenie czegos. i gadka o poliestrze, a nie rozrozniaja w ciemno materialow. jeszcze nie odkryli ze moda to nie tylko cieple skarpetki ale chodzi o to zeby jakos wygladac

Haha i chcesz mi powiedzieć, że czarna bluza z w-------m EA7 jakoś wygląda xD tak, masz rację! "Jakoś" wygląda. Ale w sumie to nie wygląda.

Moda
  • Odpowiedz
@mazut_kluczowy nie mowie tutaj o czyms takim jak ea7. musisz sobie sprawdzic na czym polega moda, ale kazdy od niej oczekuje czegos innego. to ze ty wybierasz np praktycznosc nie oznacza, ze o to w tym chodzi
  • Odpowiedz
@Pioter_2020 czyli nie tylko mi się wydaje że coś w c&a się z-----o.
Wcześniej brałem najtańsze polo i koszulki i lata je nosiłem. Bluzy Basic były niezniszczalne.

Teraz już w sklepie materiał wydaje się dużo gorszy, a cena jest dużo wyższa. Jakbym wiedział że to się stanie to wziąłbym hurtowo bluzy i miałbym na kilka lat.

Teraz biorę bluzy GAP, kosztują grosze w promocjach, a materiał daje rade.
  • Odpowiedz