Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak przywrócić dawny czarny kolor, bluzie kupionej w lumpie?
Aby ten czarny to był tak czarny, jak od nowości
tylko, żeby tego napisu białego nie uszkodzić, to jak??

#mirabelkopomusz bo sie znacie #ciuchy #moda #modameska #ubrania

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak przywrócić dawny czarny kolor, bluzie kup...

źródło: 61yRbJaB6fL._SS400_

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@martuch: Ten barwnik jest rewelacyjny xd Odkąd go odkryłem, farbuję wszystkie ciuchy - tak czarne, jak i inne. Jak widzę, że bluza, koszulka czy sweter się odbarwiaja, ale nie są jakieś porozciągane czy zniszczone to po prostu używam ww. środka i włala - ciuszek jak nowy, tylko czarny. Napisy, metki, znaczki - wszystko zostaje w dotychczasowych barwach. Trzeba tylko mieć na uwadze, że piorąc np. 2-3 rzeczy, w tym jakaś
  • Odpowiedz
@smutnebartosze: a jak później kolejne prania w pralce? trzeba puścić jakiś pusty cykl? nie zabrudziło np. białych koszulek przy kolejnym praniu? parę razy już chciałam spróbować tych barwników, ale zawsze bałam się, że zostaną jakieś resztki w pralce i wsadzę białe pranie, a wyjmę kolorowe :|
  • Odpowiedz
@balbinka: Ja używam Simplicol od paru lat i nie ma problemu z czyszczeniem pralki po barwieniu, tyle że ten gumowy pierścień od drzwiczek trzeba przejrzeć i ewentualnie wyczyścić nieco w zakamarkach.
Nowa wersja (ja zaczynałem jak były 2 wersje produktu: do bawełny i Back to Black do mieszanych) ma opis że tkanina może być co najwyżej w 50% syntetyczna i to nie jest tylko zawracanie głowy bo o ile pierwszy
  • Odpowiedz
@balbinka: Żadne ślady nie zostają, po samym barwieniu producent zaleca puszczenie normalnego prania z barwionymi ciuchami i tyle. Nie zauważyłem też, żeby przy kolejnych praniach inne ubrania miały zmienione kolory.
  • Odpowiedz