Myślicie, że warto sprzedać teraz mieszkanie póki ceny są kosmiczne na rynku i kupić nowe jak spadną? (choć już jest zastój i pełno promocji) czy już trochę za późno? Mam w rodzinie dewelopera, który twierdzi, że ceny wyskoczą do góry ale to chyba wyłącznie jego marzenie #kiciochpyta #nieruchomosci #deweloperka
@Coffeepls: Ceny kosmiczne, ale nikt tego nie kupuje. Gościu ode mnie z osiedla wrzucił na grupę fb post z mieszkaniem 40 mkw za 690k. Wychodzi 17,5k z metra. Wykończone, ale beznadziejnie. Nowe budownictwo.
Zainteresowania zero, bo cena z kosmosu. Kupował wtedy co ja, gdzie płacił 5800 za metr, a sprzedaje za 17,5k za metr, licząc, że się wzbogaci ( ͡°͜ʖ͡°) Gdyby mu się udało
@Raytuz @Snowflake_ Ale też nie zamierzam sprzedawać po oporowej cenie, sam kupiłem w pandemie za marne 220 tys. z garażem. Obecnie po 550 tys co najmniej sprzedają i często w stanie deweloperskim. Osobiście 450 do negocjacji by mnie zadowoliło
bądź co bądź i tak po przyszłym sezonie muszę zmienić na większe, więc nie szkodzi wystawić ale też uważam, że ciężko będzie sprzedać ( ͡°ʖ̯͡°)
@Coffeepls: ja bym poczekał. Skoro interesuje Cię wymiana na większe, to nawet jak sprzedasz taniej, to większe też kupisz taniej.
Jestem w podobnej sytuacji, tylko wolałbym nie sprzedawać swojego mieszkania, to w którym mieszkam wynająć, a większe kupić. Zobaczymy jak to się potoczy.
warto sprzedać teraz mieszkanie póki ceny są kosmiczne na rynku i kupić nowe jak spadną
@Coffeepls: Wszyscy wiedzą to samo, więc ewentualne ryzyko spadku jest już wkalkulowane w obecne ceny, tak samo jak potencjalna szansa późniejszych wzrostów. Jakbyś posiadał jakąś wewnętrzną informację, której reszta nie może znać, to mógłbyś z niej korzystać, ale zazwyczaj jest to nielegalne.
@swiadomy_anakolut myślę, że większość obecnie zależy od tego co wprowadzi rząd, wycofując się z oprocentowania 0% na kredyt spadki są pewnością. Patrząc po tym jak deweloperzy mają problem ze sprzedażą tylko to się potwierdza. No ale się zobaczy
@Coffeepls: No jasne, że tak. I jakbyś dysponował powiedzmy najświeższymi tajnymi ustaleniami rządu w tej sprawie, albo jakbys wiedział, że powiedzmy EchoInvestment ogłosi w przyszłym tygodniu upadłość, to by były cenne informacje, które można wykorzystać. Publicznie dostępne informacje są juz uwzględnione w cenach nieruchomości.
#pracbaza #polska #praca #zalesie Moja rodzicielka wiedząc, że szukam pracy postanowiła dać mi świetną radę. W zeszłym tygodniu: Idź do policji! Mówię: nie, nie nadaję się na to. Wiem to. Ojciec w tle: TO DO CZEGO SIĘ NADAJESZ.
#kiciochpyta #nieruchomosci #deweloperka
Zainteresowania zero, bo cena z kosmosu. Kupował wtedy co ja, gdzie płacił 5800 za metr, a sprzedaje za 17,5k za metr, licząc, że się wzbogaci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdyby mu się udało
bądź co bądź i tak po przyszłym sezonie muszę zmienić na większe, więc nie szkodzi wystawić ale też uważam, że ciężko będzie sprzedać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jestem w podobnej sytuacji, tylko wolałbym nie sprzedawać swojego mieszkania, to w którym mieszkam wynająć, a większe kupić. Zobaczymy jak to się potoczy.
@Coffeepls: Wszyscy wiedzą to samo, więc ewentualne ryzyko spadku jest już wkalkulowane w obecne ceny, tak samo jak potencjalna szansa późniejszych wzrostów. Jakbyś posiadał jakąś wewnętrzną informację, której reszta nie może znać, to mógłbyś z niej korzystać, ale zazwyczaj jest to nielegalne.