Wpis z mikrobloga

Jakie jest Wasze podejście do osób nagrywających na siłowni? Regularnie widzę osoby, które opierają o coś telefon i nagrywają - musisz patrzeć pod nogi, żeby czasem nie jebnąć butem. Czasami nawet potrafią p--------ć cały statyw, że musisz się prosić o zabranie, bo chcesz wziąć sztangę.

Nie twierdzę, że chodzenie na siłownię to jakiś mistycyzm, terapia, rytuał, świątynia i ogólnie to transcendencja i chuje muje, ale mi średnio się podoba, gdy ćwiczę i jednocześnie widzę, że czyjś telefon mnie łapie.

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SlepyBazant: w-----a mnie to strasznie, ale na szczęście są to bardzo rzadkie przypadki u mnie w sieciówce - 1 na 50 osób. Z ciekawości dodam, że regulamin zabrania nagrywania i chyba mało kto o tym wie.
  • Odpowiedz
@SlepyBazant: jak ktoś nagrywa dyskretnie swoją technikę, to jeszcze ok, jestem w stanie zrozumieć. Czasem widzę chłopa, który lata ze statywem po całej siłowni, trochę śmieszne i w---------y mnie, gdybym był w kadrze.
Też kiedyś na innej siłowni widywałem parkę influencerow jakichś chyba, co też non stop się napinali do nagrań, ale w sumie to była całodobowa siłownia i przychodzili późno po północy, więc spoko.
  • Odpowiedz
@SlepyBazant: ostatnio komus mowilem ze mnie w-------a te statytywy, tym bardziej jak cwicze akurat na mniejszej silowni i robi sie jeden wielki kociol. Dodatkowo zaczalem zwracac na ludzi z telefonami, zero czucia przestrzeni, wchodza na ciebie, wpadaja, scrolluja zamiast cwiczyc. Nie jestem nie wiadomo kim ale cos sie we mnie ostatnio przegina xD

ostatnio laska ustawila sobie statyw a na telefonie miala rozmowe z kamerka z kims. robila bulgary a
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: nie mam pojęcia, ale zakładam że tak. Pisząc, że jest zakaz nagrywania miałem na myśli to, że nie możesz rejestrować żadnych osób trzecich, nawet jeżeli są w tle bez ich wyraźnej zgody. A w klubie jest to praktycznie niewykonalne bo zawsze ktoś się nawinie w obiektywie. Podpunkt regulaminu wygląda tak:

W Klubie obowiązuje absolutny zakaz robienia zdjęć/nagrywania innych osób bez ich wyraźnej zgody oraz zgody Klubu, która może być
  • Odpowiedz
@SlepyBazant: Jak ktoś ustawia statyw 10 metrów od stojaka, kladzie tam aparat, kamere czy cokolwiek, drze się, żeby mu nie przechodzić i się na to denerwuje to jest debilem.

Natomiast nagrywanie się podczas treningów czy podczas maksów to nromalna sprawa. Nie tylko pozwala np. poradzić sie w kwestii techniki, wysłać film trenerowi co po prostu pochwalić się np. nowym rekordem przed kolegami. Normalna sprawa i bardzo przyjemna.

Mi się rzadko
  • Odpowiedz
@SlepyBazant: Jakie ma być, o ile nie mówimy o atencjuszach z Instagrama albo laska ze statywem co nagrywają cały trening, to co mi przeszkadza, że chłop sobie serie nagra. Może wali PR, może nagrywa by dostać wskazówkami dla trenera, może chce się pochwalić formą. Jeśli ci to nie pasuje to możesz poprosić by nie nagrywał jak ćwiczysz obok i chłop zbije pionę i przeprosi i przestanie nagrywać bądź odpali gdzieś
  • Odpowiedz